Централна промоција прве књиге Драгана М. Милошевића "Народни будилник" у Руском дому протекла је у савршеној, свечаној атмосфери. Ово дело, посвећено српски заборављеним великанима и истинама о догађајима, као и актуелностима са далекосежним значајем по судбину народа и државе издало је Удружење "CooltURA".

Дело је настало тако што је аутор на својој фејсбук страници марљиво из дана у дан записивао значајне догађаје и присећао се великих Срба, како се испоставило-толиких скрајнутих, занемарених, готово случајних у
памћењу, иако су у времену у којем су живели итекако оставили трага.
Читаоци су, наравно, реаговали на ове написе, подржавали их, коментарисали, додавали им своја сазнања, питања, дилеме, те је тако у том споју и рођена иницијатива да се објави књига.
То се и догодило готово анегдотским сусретом старих пријатеља, које је саставио, мислећи да се не знају, у Земуну њихов нови пријатељ с друштвене мреже. После првих
речи, договор је пао: сво троје су прионули на посао, који је окончан за два-три месеца вредног рада.
О свему овоме, значају рата објављеног забораву и дела Драгана М.Милошевића говорио је у пуној сали Руског дома 10.априла 2014.године рецензент "Народног будилника" публициста Томислав Кресовић.
"Да је среће, ову би књигу у Србији поклањали најбољим ђацима уместо Вукове награде, да је унесу у кућне библиотеке, јер је штиво за све генерације"-истакла је Жана

Живаљевић, председница Удружења "CooltURA" које је објавило ово велико и значајно дело.

А онда је аутор почео да прича и наставак, који ће се вероватно наћи у допуњеним и поновљеним издањима "Народног будилника", о Стојадиновићу, Јовановићу, Недићу, идеологијама, заблудама, великим биографијама.
Вече за памћење зачинили су својим учешћем хор ОШ "Лазар Саватић" из Земуна којим је дириговала наставница музичког васпитања Марија Мишић, док је клавирску пратњу обезбедила Весна Станојевић, дивним гласом студенткиња Катарина Цвијовић, пензионерка Смиља Путица и Драган Млађеновић-Шекспир, оснивач ансамбла за рану музику "Ренесанс" (који је 11.априла 2014.године напунио 45. година постојања и рада). Кроз програм је водила Рада Лотина.

2 Коментари

  1. ПОШТОВАНА НАТАША,
    ДРАГО НАМ ЈЕ ШТО СЕ ИНТЕРЕСУЈЕТЕ ЗА КЊИГУ И ШТО СТЕ НАМ УКАЗАЛИ НА ПРОПУСТ У ТЕКСТУ.
    КЊИГУ МОЖЕТЕ НАРУЧИТИ КОД ИЗДАВАЧА, УДРУЖЕЊА CooltURA НА БРОЈ ТЕЛЕФОНА 0616281290.

    ОдговориИзбриши