Када су размишљали каквим филмом да обележе 25.годишњицу рада свог предузећа за производњу и дистрибуцију филмског материјала "First production", будући везани за родни Земун, организатор Александра Петровић и Бранислав Плавшић су одлучили да то буде "Visit Zemun". Кратак филм о Земуну, сниман са обале, реке и дроном из ваздуха, који ће забележити јединствене тренутке и доживљаје које град на Дунаву и под Гардошем пружа.

Сниман са три камере; за другим двема су стајали никола Радевић и Велибор Ћирић, овај кратки спот о знаменитостима града, слика атмосферу паркова и шеталишта, људе који у њима уживају, и приказује га као организам који живи 24 часа дневно.
Врхунском Плавшићевом монтажом Земун је приказан као туристички неодољива дестинација за истинске знатижељнике који воле да упознају градове света. Спот позива "Посетите Земун", дајући најлепше слике улица, цркава, школа, спортских објеката, локала уз реку, његовог раскошног биљног и животињског света, као и ведрих, гостољубивих и насмејаних људи.
Речита филмска прича која је у два минута приказала срце и душу града има огроман број прегледа на јутјуб каналу First production:
Аутори филма кажу да је снимање у Земуну било посебно искуство. Безброј предивних кадрова укомпоновано је у једну питку причу са менама града, управо онако како најновији пропагандни трендови налажу.
Умешност његових аутора донела им је нове послове: тако су недавно у Пољској снимили филм о Кракову и Аушвицу, а ових дана се спремају да на сличан начин прикажу и Барселону.
Екипа Forst produkction то ради предано и посвећено, а организација са правим професионалцима није тешка, јер они раде маскимално надахнуто, са даром да открију само срце мотива којим се баве, каже за "Белешке..." Александра Петровић, радујући се новом сусрету са Шпанијом.

0 Коментари