Saopštenje
10.7.2013.

Udruženje roditelјa-staratelјa, dece i prijatelјa dece obolele od malignih bolesti

Udruženje ČIKA BOCA organizuje PRVI SAMOSTALNI LETNJI KAMP ZA DECU LEČENU OD RAKA IZ CELE SRBIJE - „MI MOŽEMO SVE!“ u seosko turističkom domaćinstvu Milovana Gordića „Kod Komša“ u Semegnjevu na Zlatiboru od 12-21. jula 2013. kamp.cikaboca.org pod pokroviteljstvom Biljane i Janka Tipsarevića, Ministarstva zdravlja i Ministarstva za omladinu i sport RS.

Polazak 12. jula 2013, u 9:30h, autobusom sa platoa ispred glavne Železničke stanice u Beogradu.
Mi organizujemo kamp kakav u Srbiji još ne postoji i ova ideja je pionirski poduhvat u ovoj oblasti!
Posle lečenja ovoj deci i mladima je neophodna odgovarajuća rehabilitacija. Kamp je po uzoru na čuvene kampove koje je pokrenuo Pol Njumen za decu sa retkim bolestima i invaliditetom „Hole In The Wall Camp“. Kroz aktivnosti i avanture osmišljene specijalno za njih i uz pomoć naših donatora i darodavaca pripremljene za svaki dan efektno ćemo smanjiti strah i anksioznosti sa kojom se bore deca i mladi sa malignitetima. O 40-oro dece uzrasta od 7-18 godina neprekidno će brinuti 17 volontera različitih profila, glumci, slikari, sportisti (neki od njih i sami lečeni od raka), a obezbedili smo i pedijatra, medicinsku onkološku sestru, psihijatra, psihologa i goste kuvare, astronome, muzičare...
Misija kampa „MI MOŽEMO SVE!“ je da rak nije ograničenje koje sprečava decu da budu deca!
Za vreme kampa će biti snimljen dokumentarni film, a biće održana specijalna emisija Radio Mladica (Internet radio mladih lečenih od raka www.radio-mladice.rspa pozivamo televizijske i radijske medije da nas kontaktiraju zarad emitovanja u svojim programima!
Naši darodavci kojima dugujemo zahvalnost: Turistička organizacija opštine Užice, AD ŽELEZNICE SRBIJE, Opština ČAJETINA, SP LASTA, DRVENGRAD, Mokra Gora, ARENA NO1, Smučarski Klub Zlatibor, Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Nestlé Adriatic Foods d.o.o, Opština STARI GRAD, Novosadski humanitarni centar, Nova Communications, Delfin d.o.o, Apoteka Beograd, Štraus, Nutricia, GMT COMPANY D.O.O, Skijališta Srbije, Fakultet Dramskih umetnosti u Beogradu, VAJAT d.o.o, Računarska agencija DeForMe, Grupa 484, Aerodrom Catering, ALTI d.o.o, Medikon i mnogi drugi pojedinci... zahvalnost dugujemo i srodnim udruženjima „Uvek sa decom“ i „Zvončica“ koji su nas takođe podržali u našim aktivnostima kroz zajedničke akcije.
U prilogu su materijali vezani za naše udruženje i svrhu kampova za decu lečenu od raka. Za šire informacije javite se tata Vladimiru Raduloviću, mob. 063 335 986, predsedniku udruženja „Čika Boca“ ili na tеlefon 011/412-8216; fаks: 011/411-2124vladimir@cikaboca.org, web-wite: www.cikaboca.org

0 Коментари