„Драги пријатељи, браћо и сестре!
Данас овде у Београду у затвору лежи човек који је спречио нови Јасеновац и ново Јадовно! Он није само мој отац, он није само отац моје убијене сестре, он је отац свих оних који нису убијени, заклани или бачени у јаме или логоре.
Данас тамо где нема србске државе, нема ни Срба. На то нико не обраћа пажњу.
Лажу они који говоре да је Ратко Младић осветник. Ратко Младић је бранилац свога народа! Али и бранилац других народа. Ратко Младић се није борио против других народа, друге вере, Ратко Младић се борио за слободу свога народа.
Браћо и сестре, данас овде у Београду наш командант и отац лежи рањен. Његове болести нису болести, то су ране. Прва му је рана која се зове болест настала у оном дану кад је почео напад на Републику Српску Крајину. Тада је на Ратка Младића извршен атентат тровањем, о чему није смело да се прича, од чега је он на ногама преживео свој први мождани удар!
Данас му његови притвници и противници борбе за слободу нашег народа не дају ни да своје ране одболује у болници. Они нису у стању данас да испоштују законе које су сами написали. Сами су писали закон о изручењу Хагу. У том закону каже да човек који има такву рану на глави, који није у стању да схвати у каквој се ситуацији налази има право да буде лечен и не може да се појави пред судом. Али, иако су неки поштени доктори то констатовали, они су закључили да Ратко Младић може да се појави пред судом., да би га као пакет послали у Хаг!
Ја вам се свима захваљујем после 20 година пропаганде против овога народа и посебно Ратка Младића као једног од симбола борбе за слободу, сваки од нас који је овде је у свим србским земљама и широм планете победа за себе, јер не пристајемо на лажи о нама.
Без обзира на то да ли су они способни да погазе сопствене законе и пошаљу га у Хаг, не пристајемо на то да је лаж истина, да нам такви пишу законе и уче нашу децу историји. Истина је на нашој страни и заробљена је данас, не само у Србији, него и у целом свету. Наша је борба за слободу деведесетих година, а и сада, била весник онога што ће задесити свет и што гледамо да се дешава.
Није крив народ Авганистана што су их тукли и Амери и Руси. Какве везе има да ли је дете у Авганистану, у Београду, у Сребреници, било где? Дете је дете, ко га убије, он је злочинац! Ратко Младић није злочинац! Није наредио убијање цивила, није наредио убијање заробљеника. Сви они странци који су били актери или сведоци не смеју данас да причају о томе ко је Ратко Младић. Позивам их све, од канадских генерала до оних поштених америчких генерала који су склоњени, до руских генерала, до наших генерала, до наших противника који су за интересе странаца гинули и тукли своју браћу и дојучерашње комшије да кажу ко је Ратко Младић. Није Ратко Младић наређивао убиства. Ратко Младић је поштено, часно и стручно, за шта га је народ обучио, и кад дође рат да брани свој народ бранио свој народ. Да је Ратко Младић оно што причају да јесте, не би било оних који га данас пљују. Он није био то, он је био борац за слободу свог народа и они који схвате са оне стране, који пљуну на нас зато што мисле да ће им бити боље, када схвате да су били само оруђе у рукама  моћника против себе и нас, и свих нас, тек онда ћемо моћи сви заједно овде да живимо у миру.
Нама је одувек био циљ мир. Сваком поштеном грађанину Србије и у свим бившим републикама СФРЈ. Не рат. Рат су нам донели.
Позивам вас све који сте овде и све оне који ће ово слушати да кажемо не рату и не лажима. Нећемо никада дозволити да нам они који су кројили планове како да нас убијају пишу историју, чак и ако буду у ситуацији да је пишу. Већ покушавају да је пишу, док се ми вековима боримо за слободу, за своју државу у којој ћемо бити безбедни и живети у миру.
Спремили су нам у 20. веку по трећи пут логоре и јаме. Ми нисмо насели на њихову игру, нисмо запуцали Србина на Србина и зато смо овде и зато нас је више живих него што нас је било после Првог и Другог светског рата. Знамо ми добро своју историју и нећемо дозволити да нам неписмени западњаци  пишу сопствену прошлост.
Данас је Ратко ту близу нас, позвао нас је све да ово у миру обавимо, да не крене Србин на Србина, нити какве штете, као што су нас постројавали у партизане и четнике, прву и другу Србију, тако су нас и данас постојили овде, једни овде, други тамо, иако смо ми једно, једна Србија. Немојте да дозволите да ударимо једни на друге. То је наша победа.
Хвала вам, драги пријатељи, на овом величанственом скупу. Ја ћу сутра Ратку пренети ако ми дозволе посету, и он ће плакати. Поздрављам и Војислава Шешеља и захваљујем му се на подршци коју су он и његови саборци пружили мени, мојој породици и Ратку Младићу.
Хвала вам што сте са нама у срцима и мислима. Ми смо једно и нека виде они који су нас бомбардовали, лагали о нама, крали нас, да нису успели да нас победе и неће нас никада победити. Живела Србија!“

0 Коментари