Пре 82 године српски народ је ушао у рат против Хитлера, али и у ''револуцију''.

Деведесетих, иста прича и нова револуција: транзиција.

Општа крађа и богаћење силом и уз хеклер (с ратишта) и моћ којом су ''хероји''(СДБ) задужили политичке моћнике, док је оне друге, неснађене у силовитом вихору, претварала у сиротињу и маргиналце, била је општа слика невремена. Да ли ће им, као четрдесетих прошлог века бити одузимани и животи суровим ликвидацијама због подразумеване ''буржоаске'' сарадње с окупатором? Да. Све ће се поновити и понављати, док је год ''материјала'', народа. Остављеног голог и босог, на 'лебу и води да изумре.

Богови: Беко, Мишковић, Карићи политичке елите свих боја, прошарани кримосима који су као ''контроверзни бизнисмени'' тобож приватизовали српску привреду, исплели су мрежу као  отровни пауци. Само је почињао нови ударни талас криминализације српског друштва, наочиглед интелигенције која се повлачила, не предузимајући ишта.

Кад се на ''црвену'', пресвучену у партизанске униформе и суштински окупаторску елиту накалеми нова генерација, па она учини друштвеним моделом, последица је ''надоградња'' програма: подразумевана крађа, отимање и силеџијство, приграбљивање блага и моћи, па, зашто да не и политичке? Комплетни мафијашки кланови стављали су се под окриље ''странака'' које је оснивала и контролисала ДБ - уцене и претње обелодањивањем инкриминисаних доказа показале су се савршеним алатом за дисциплиновање и приземљивање онога ко би се сувише узнео.

Страначким мафијама је стављена у задатак регрутација, а оне су, уз  најчешће намештан и дозиран цензус куповале прикључак на буџет и безбројне могућности...ако се разумемо.

У фингираном плурализму пострадала је демократија од ''д'' до ''а'', Мамац за оптимисте је, као и увек, деловао, јер су активисти, којих је и било највише, погонско гориво намазаних страначких о(д)бора. 

За разлику од ранијих вођа, ови су се доследно држали пучистичких упутстава и систематски разарали друштво, потом и небрањену државу атом по атом.

Тако је, у међуратном периоду, а нарочито после ратова вођених од 1990-1999. године комплетно замењена српска ''елита'' - њу данас чине лажним дипломама урешени примати, власници укупног богатства Србије, укључив робље. Рестаурација робовског друштвеног уређења је у току.

Ко је гледао ''Ђанга'', ''Чича Томину колибу'', ''12 година ропства'' зна о каквој ретротрулежи се ради.


Релативизација, правопис за неписмене уз родно искварени језик и говор, лажњаштво у сваком погледу сем шушки и марки којима се ките, празилук елити Србије, којој ни друга генерација, замислите, није замирисала на Версаће ноте из колевки са балдахинима на даљински, није донела свемоћ. Она се, примати то знају, осваја силом и бескрупулозношћу. То ће њихови наследници. Да газе бесним аутима, ''школују'''се искључиво у иностранству (шатро) и ''намећу'' с боксером у шаци, док се онај поглед презира у очима сиротиње не угаси...

С надом да ће прва заустављена насилничка рука бити знак за све и звоно за буђење, празилук да утрапимо где му је место и да нормализујемо живот насушни, ако Бог да...


28/08/2023






0 Коментари