Удружење грађана "Еко Батајница", следбеник и настављач Удружења за заштиту животне средине "Ненад Голубовић", одржало је своју прву редовну годишњу скупштину и обележило практично деценију плодног и успешног рада. Скупштину је у присуству двадесетак најактивнијих чланова отворио почасни председник Добривоје Вучковић, који је даље вођење препустио новом и младом председнику Милану Антићу.


Удружење је у протеклом периоду брендирало свој лого, направило страницу на ФБ преко које пропагира своје активности, у прпреми је сајт, а чланство има препознатљиве униформе-мајице са логотипом Удружења. Многе еколошке акције на уклањању депонија ка Широком путу, Кружном путу код "Мостоградње", увођење линије "700" којом су се повезали грађани из улице Војовођанских бригада са железничким чвором Беовоза-све је то иницирано и урађено у неколико месеци ове године, истакао је Антић, који је о одборник у Скупштини града Београда. За будућност су најављене акције као што је предлог да се парк поред пруге преда на одржавање надлежним градским предузећима. Иначе, удружење је обезбедило "печурке" на стајалиштима од Угриноваца до Бусија, као и 1.500 канти за смеће на овом потезу.

У свему овоме од велике користи били су бројни донатори, увек спремни да изађу у сусрет, било материјално, било машинама, било радом који је доприносио успешности акција. За све њих припремљене су захвалнице и лепе мајице Удружења: каменоресцу Славку Шарцу, рибарници Мике Аласа, власнику кафеа"Пал мал" Стевану Стојановићу, Милану Четнику, апотеци "Крајина", "Трикому" и бројним појединцима.

На свечаном ручку уприличеном у ловачком дому појавили су се и чланови Већа општине Земун Миша Стаменов, Владимир Костић и Славко Дошеновић, координатор општинске канцеларије за грађане Стево Таталовић, заменик општинског јавног правобраниоца Снежана Вукотић, помоћник директора ЈП"Пословни простор Земун" Драган Ровић, управник Батајничког гробља Радета Проковић, председник Савета МЗ Батајница Никола Арнаут и потпредседник Раде Гавриловић, одборници Момчило Новаковић и Горан Булаковић и многи други пријатељи "Еко Батајнице".

1 Коментари