У организацији новооснованог "Хунгарикум центра" у Београду, од 2. до 5. јуна одржан је у Земуну, у сарадњи са Туристичким центром и институцијама културе-Први "Хунгарикум фестивал". У циљу зближавања суседских култура, традиција и обичаја, обогаћивања културне и туристичке понуде двеју земаља.

Мађари су у Земун донели вина и гастрономске специјалитете надалеко чувене мађарске трпезе, чардаш, Франца Листа, а Земун отворио своје просторе на Кеју, у Господској улици и кули Гардош за догађаје.
Званичном отварању 3.јуна испод куле Сибињанин(Хуњадија) Јанка присуствовали су амбасадор Мађарске у Београду Оскар Никовиц, директор "Хунгарикум центра" Карољ Кермеци и председник општине Земун Бранислав простран са својим сарадницима.
Исте вечери је у Кули отворена изложба фотографија поводом 200-годишњице рођења великог мађарског композитора Франца Листа.
Листове композиције извели су ученици МШ"Коста Манојловић".
У оквиру првог "Хунгарикум фестивала" Луткарско позориште "Пинокио" извело је дечју представу "Принцеза на зрну грашка".
Пио се чувени пенушави "Токајац", слатки и суви, па ипак, нека горчина, потмуло у дну стомака куцкала је. "Чија је оно звезда"? 





0 Коментари