Na crveno slovo u pravoslavnom kalendaru, Svete Vrače Kozmu i Damjana, 14.novembra 2013.godine u 10 časova, sa 50 minuta ubeđivanja i otpora, u
Karlovačka 44: zajednićka kapija za pet porodica
porodičnu kuću pokojnog Gojka Ivetića privatni sudski izvršitelj Ivan Mladenović uveo je u posed zemunca Ivana Juraka.
Kao da su krenuli na teroriste, a ne na samohranu Gojkovu ćerku Slobodanku, kuću u Karlovačkoj 44 u Zemunu opseli su veterinari, vatrogasci, hitna pomoć i neviđen broj izvršitelja, zanatlija i policajaca.
Slobodanka Bukurov
"Optužen za pljačku veka" i fotografija iz novina Ivana Juraka na transparentu na zidu kuće, na kojem je pisalo "Ne dam kuću zelenašu za 5.000 evra", kao i pitanje "Ko od političara i sudija štiti Ivana Juraka?" dočekalo je Mladenovića sa svitom.
Više nego uzbuđena Slobodanka Bukurov nije htela da sama otključa kapiju dvorišta u kojem živi pet porodica. Izvršilac je morao da uposli bravara.
Sila kao za terorističko gnezdo u po bela dana!
Sa Slobodankine strane, u dvorištu su mirno stajali njeni prijatelji, komšije i rodbina. Od pozvanih novinara, na samom kraju, pošto je Jurakov advokat Ivan Kovačić uveden u posed, pojavila se samo ekipa hronike "Kurira".
Uzalud je tog žalosnog dana ostvarena pravda za Juraka, kojeg je Bukurova, godinu dana posle zelenaškog zajma od pet hiljada evra i plaćanja
Sablazan i neverica
mesečne kamate, posle izbacivanja iz sopstvene kuće, tužila tužiocu, sudijama i tražila poništaj fiktivnog kupoprodajnog ugovora kojim je navodno svojom nepokretnošću garantovala za pozajmicu.
Kako je posle 12 meseci plaćanja zelenaške kamate na glavnicu, i dalje ostala Juraku dužna njegovih 5.000 evra, dok je na ime "penala" isplatila 4.900 evra, Jurak je nju i njenog sina  Nebojšu 2010.godine izbacio iz porodične kuće. Videvši da bez prihoda ne može opstati, Slobodanka Bukurov napušta privatni stan koji nije mogla da plaća i
vraća se u dorište svoje kuće, gde sa sinom spava pod vedrim nebom 38 dana i noći. Jurak je u njenu kuću, pobacavši zatečeno pokućstvo, doveo čuvara Borivoja Ninkovića. Ninković nije propuštao priliku da verbalno vređa Bukurove, koje je zaticao pod vedrim nebom, u dvorištu, ispred zatvorenih vrata rođenog doma.
Iskoristivši priliku kad je Ninković, odlazeći uveče kući svojoj na počinak, zaboravio nezaključana vrata, Bukurova sa sinom ulazi i menja bravu, brže-bolje trčeći kod zamenika javnog tužioca da prijavi sve što joj se događalo.
Zamenik Javnog tužioca će posle izvesnog vremena na navode Bukurove uzvratiti kako nema osnova za podizanje optužnice.
U međuvremenu, na osnovu fiktivnog kupoprodajnog ugovora sklopljenog prilikom uzimanja zajma, Jurak tuži Bukurovu -za ometanje poseda!
Bukurova uzvraća tužbom za poništaj lažnog i pod prisilom sklopljenog kupoprodajnog ugovora Ivana Juraka...Dok sudije redom presuđuju u korist čoveka dobro poznatog iz novinskih hronika, epilog čekaju žalbe na prvostepene presude, ali ne i Jurakov proces za uvođenje u navodni posed.
Sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu Nada Šajić, oglušujući se o činjenicu da spor oko državine dobija novu dimenziju-jer ostavinskom raspravom nije definisano da je stan u prizemlju kuće u Karlovačkoj 44 u Zemunu Slobodankin, koja ima živu majku i brata, presuđuje u Jurakovu korist, rigidno formalno.
Ne čekajući odgovor suda na žalbe, pa ni prigovor na rešenje o izvršenju, privatni sudski izvršitelj Ivan Mladenović 14.novembra 2013.godine ostavlja Slobodanku sa teško bolesnom starom majkom u kući, dok drugi ključ dobija Jurakov advokat...Gospava Ivetić, starica od 86 leta, teško bolesna i vezana za krevet na veliki praznik moli Boga da se smiluje njenoj ćerki i unuku.
"Sve smo ovo moj Gojko i ja u znoju stekli..."-pokazuje svojom staračkom rukom, brišući suze.

O istoj temi, pročitajte članke:
              http://zemunskaprica.com/2013/11/14/zemunska-prica-uvek-na-vasoj-strani/
              http://www.kurir.rs/do-stana-za-5000-evra-clanak-1087139
              http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=243&cl=12
              http://www.vesti.rs/Facebook/Do-stana-za-5-000-evra.html

0 Коментари