Прослављени кошаркашки ас Владе Дивац, оснивач и председник фондације која носи његово име, 24.фебруара 2015.године на иницијативу Исламске заједнице Србије и муфтије београдског Мухамеда Јусуфспахића, посетио је ОШ"Бранко Пешић" и школу за ученике оштећеног слуха "Радивој Поповић" у Земуну.


Сусрет кошаркаша са "Пешићима" био је дирљив. Сви су желели да имају заједнички снимак са својим идолом и Дивац им је изашао у сусрет.
Са директором ОШ "Бранко Пешић" Ненадом Ћирићем Владе Дивац је обишао просторије у којима 300 ђака до 15 година и још 150 старијих стиче квалификације за писменост и запослење.

Том приликом могао је да разгледа две учионице чија је намена кухиња и трпезарија, као и претходни пројекат у мањој просторији за чију адаптацију и опремање је школи недостајало пар десетина хиљада евра.
"Пешићи" нису ђаци у класичном смислу те речи. Обично у школу не иду редовно, јер оброк морају да зараде у својим сиромашним породицама. Гладни не могу ни да прате наставу, а најчешће у школу дођу и гладни и без џепарца за ужину.

Дивац је обећао помоћ, која би им значила срећније уточиште, више могућности да се посвете градиву и знању, а и усавршавање у домаћинству, праксом у кухињи.


0 Коментари