Било би необично да ових дана, готово апсолутне ескпанзије конторолора у пратњи комуналних полицајаца нисте, макар и на правди Бога, држећи своју бус-плус картицу у руци-у реду пред аутоматом да поништите своју возну карту-зарадили казну.

Обзиром да бус плус ескадрони чим уђу блокирају аутомате и ви  извисите, само ако  их не предухитрите или на време искочите из аутобуса који управо креће, избегли сте фамозни тикет.
Тикету претходи бесконачно убеђивање о "повољностима" готовинског плаћања у износу од данас велике и значајне две хиљадарке, како бисте избегли додатно плаћање казне од три хиљаде у року од осам дана или шест кад вам већ пошта достави "праву" казну у износу од шест хиљада динара.
Трагајући за информацијом шта с кажњеничким тикетом, на крају једног сулудог радног дана, умало да завршим у Мекензијевој 31 на шалтеру "Бус плуса", све хитајући да стигнем фамозни дан, докле важи пола цене.
Претходно узалудно покушавајући да рачун платим е-банкингом, уверим се да је то на основу тикета апсолутно немогуће.Ући у траг броју рачуна и осталим генералијама, као што су обавезна шифра плаћања и, још горе, и тек-модел и позив на број је апсолутно немогуће! У најгорем случају следи банка или пошта и још неопходних 120 динара за трансакцију. Чак и тамо ће се тешко снаћи.
У покушају да једну казну реализујем, окрећем број ГСП, централу 3664000, тражим рачуноводство. Немају појма, пребацују код "шефа" на 3664029, секретарица шефа даје нови број, Љубинков: 366 4138. Љубинко не зна. Пребацује на "Бус плус". И они имају свој телефон: 7155166, али су, ваљда, сви на терену, те нема ко да се јави, звони шупље и безнадежно, као да нико никада није ни подигао слушалицу, као да је срасла за апарат...
Укалкулишите у казну још два хлеба ако се поштански или банкарски службеник уопште снађе да обави услугу компликованију од теста који би требало да важи за Менсу.
У ствари ни печени банкарски професионалци се неће снаћи.
Позвали смо из банке информације, а онда бесплатни позив на број 0800110011. Јавили су се да јаве да не могу да нађу тикет, али да се казна може платити директно у Мекензијевој 31.
И тада, мистерију решава управо-контролор на линији 83.
Морате, дакле, сачекати рачун из Бус плус-а, а ако се плати у року од осам дана од пријема, важи попуст од 50 одсто на износ казне...
Ознојих се од саме помисли на сав овај ужас.
Бог нек` нам је у помоћ.


0 Коментари