Тема овогодишњег Сусрета гимназија Европе, чији је домаћин била Земунска гимназија од 23. до 26.марта била је "Истраживањем до боље наставе".

Овим мотом биле су роковођене бројне планиране активности, посете, радионице, представе.
Поред директора гимназија: "Шкофја Лока" из Словеније, Српске гимназије "Никола Тесла" из Будимпеште, "Доситеј Обрадовић" из Темишвара, "Јован Дучић" из Требиња, као и домаћина Земунске гимназије, школе су представљали ментори учесници у
заједничком пројекту, које је подржало и Министарство просвете, као и ученици гимназија.
Првог дана су се школе упознале и представиле своје програме, успехе, градове и земље из којих долазе.
Наредног дана су представљени резултати истраживања "Испитивање мотивационих стратегија и наставних метода" спроведених у Земунској гимназији, која је у вечерњим сатима припремила изузетан уметнички програм за госте.
Одржана је и радионица "Колико се познајемо", а своју драмску секцију представила је и Српска гимназија "Никола Тесла" из Будимпеште.
Завршна конвенција сусрета била је прилика да се сумирају закључци истраживања и задају нове теме и решења за следећи сусрет-како би се, евентуално, и утицало на просветне системе, истакао је домаћин Милош Бјелановић.
Током Сусрета било је више посета: обилазак културно-историјских споменика града домаћина, Фрушке горе, манастира Хопово, Сремских Карловаца, Новог Сада, као и Београда.
Учеснике Сусрета примио је председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац,
градски секретар за образовање Снежана Ђурић, као и представници Дома скупштине Србије.
Четвородневно дружење зближило је и професоре и ђаке, те је на опроштајној вечери у хотелу "Скала" било весело и помало тужно, али година брзо прође.

0 Коментари