Бацим поглед на "Story".

На насловној страници Маријана Матеус, "у пози", ваљда уцвељено свежа (орошена?) због смрти сестре Јасмине Опачић и зета Ненада. Из наслова се да наслутити да је ова смрт, изненадна, затекла.
Прелистам серију тупости у којој се сликају као голупчићи, полуголи наравно, и тако пуни живота да створе зазубице посматрачу, млађи момци од познатих естрадних риба, на далеким, егзотичним дестинацијама. Рецимо, Ивана Селаковић и неко избечен и мишићав-само што је не сможди, ако се сећам и нисам побркала, на плажама Доминикане. Да, Доминикане, на ти са Доминиканском Републиком.
Невистићка са својим новим мужем на рајски дугом меденом месецу-од мора до Копаоника, где је, дотични бизнисмен, јел`те, имао експозе, претпостављам на оном нашем (хо, хо, хо) Давос-у.
Негде пред крај магазина, који листам све нестрпљивије, прича о добробитима поста, а сазнајемо да пости и-не, нећете веровати... Сека Алексић.
Од насловне странице се моје здравствено стање погоршавало. Много је то за једну просту душу, моју, на државној платици, коју, као и милиони Србаља, делимо на четворо. Од поштеног рада можемо да зарадимо само број у Регистру прекршиоца због шверцовања у градском превозу. А од егзотичних дестинација у најбољем случају Бачванску, и то без карте, у марици. Ни за шта. (Какав ли смештај имају прекршиоци Устава РС?)
Моју позитивну енергију почео је "Story" да нагриза од насловне странице. А онда, имајући идеју за овај текст, натерам своју сапатницу да ми гласно прочита, веровали или не, барем поднаслове. Замолим је и да ми покаже фотографије "уцвељене" сестре М.М. И проради онај осећај, синдром белосветских профукњача, макар се звале и "креаторке" и "дизајнерке" (у истом броју о годишњици брака Елене и Југослава Карића, јаооооооо).
Елем, дотична "креатурка", цица која је смотала "главу шећера" и зарадила с њим децу и на тај конто "нешто" његовог имања, па потом мотала и смотавала којекакве, само претпостављам дубоког џепа и наивне на интимну шпијунажу, све нариче што јој је вест о изненадној смрти драге јој сестре стигла усред "прославе рођендана пријатељице Инге у женевском "Паласу"- што се кроз очигледно наручени "новинарски текст" (за шта би свака нормална редакција згрнула паре и паре) понавља барем три пута-да се случајно не заборави ко је дотична, где се она креће и у каквом друштву. Затим теку успомене на то дирљиво дружење са Опачићима (хм, хм), где дотична покушава да демантује гласине свих хроника одреда које су овај брутално ликвидиран пар доводиле у везу с пословима с оне стране закона!
Врхунац врхунца је свакако Маријанино опроштајно писмо, објављено у антрфилеу, од "а" до "ш". Тек толико да се "јавност" (читај, кретени за које се "Story" уопште објављује) упозна са новим талентом М.М, а биће и изазовом. Нећу се изненадити да у блиској будућности смота жири за "НИН"-ову награду. Држите ме за реч! У том правцу се креће моја земља. Све ближе иловачи.
Нимало се не бих изненадила ни да је "Опроштајно писмо"-као нормалног човека ме уопште не интересује некролог, јер сматрам да је то приватна и породична ствар-написао такође дотични "новинар". Верујте ми да сам с гнушањем одбила да погледам, а некмоли, макар и зарад комплетније информације, запамтим име које је потписало нови хвалоспев једној М.М. Креатурки, уосталом.


Сва та силна туга, па успомене које навиру, па заклетве за будућност потомка блиских, драгих рођака, нису омеле М.М. у њеном, ваљда, као и увек, беспрекорном мејкапу и стајлингу (тако ли се каже?)-те је иста позирала и на предњим страницама, освежена, биће, женевским ваздухом. (Док ово пишем, морам да направим паузу).
Позајмила је и пар фотографија са покојницом, на којима су као двојнице. Ццццццц
Нисам доплаћена да креатурки направим рекламу, после "колеге" или "колегинице". Напротив.
Али, једноставно, не могу да отћутим.
Поново срамно увлачење недужног света у спаваћу собу "великих" хомоновуса.
Зашто се онда питамо куд су се дели српски медији?
Они, једноставно, као што се то догодило Румунији, Бугарској и чланицама ЕУ у окружењу, служе и преживљавају једино опслужујући М.М., Елене Карић, Секе Алексић.
АМИН!

8/3/2015

0 Коментари