Otkako ga je daleke 1938.godine lansirao Albert Houk, "začinski" parfem "Old spajs" krasio je police kupatila muškaraca najmanje srednjeg staleža.
U više agresivnih  i upamćeno šokantnih reklamnih kampanja, prevashodno zahvaljujući svojoj dugovečnosti i pristupačnoj ceni, "Old spice" je uspeo da se, barem marketinški, vrati na tržište. Zanimljivo je da u balkanskom regionu nema čak ni zasutpnika, pa se najverovatnije provlači iz šverca, takav kakav je.
Od 2012.godine započeta je vrlo agresivna reklamna kampanja sa američkom  fudbalskom zvezdom Terijem Kruzom u "glavnoj" -i jedinoj-ulozi. Izuzmemo li konja.
Šok za šokom, kao da se režiserima reklamnih minijatura dopao oreol nekrunisane kraljice bizarnosti, do najnvoijeg serijala u kojem Kruz izvodi svoje vulgarne, prostačke, hiper muške bravure.
Nabildovana, mišićava figura Terija Kruza, koja bi svako žensko pre nagnala u beg usled neopisive napaljenosti koja se može svršiti jedino silovanjem ili teškim nagnječenjima, s vezanim peškirom oko donjeg dela tela, promiče, kao što znamo iz kupatila na doksat, odakle, takođe golišav i s užagrenim očima ("hoću još, gde ste?") fudbaler u ruci drži školjku s kartama za obećano rajsko putovanje (u jednom pravcu?), prosipajući bisere...A onda, šok! Kao da očekujemo da je zajahao...on se lagano ljulja na belome konju, klateći se što napred, što pozadi...
Reklama se vrti do u beskonačnost i "sseče" sve programske sadržaje neumoljivo.
Vulgarna, agresivna, besmislena, tupa, sa likom koji kao da je pozajmljen iz satanističkog kulta, reklama ili bolje reći reklame iritiraju megalomanijom, jer bismo pre očekivali preporuku za najnoviji model NLO-a nego za nekakav sasvim prosečni "Old spice".
Međutim, u ovom vremenu do kojeg smo dogurali, upornost je itekako formula uspeha. Čak je i narod smislio da ne ... lep nego uporan. 
Ako se nakada kojim slučajem bude pravio "21.vek" sigurna sam da će bizarni Teri Kruz i u ovakvom filmu, zahvaljujući mišićima i spremnosti na sve kojom isijava, poneti glavnu ulogu. Samo je pitanje kad će se već neko dosetiti da filmski zabeleži i ovo naše, kako stvari stoje, zaista, zaista poslednje vreme.

0 Коментари