Зграда некадашњег комитета, како је сви у Земуну знају, коначно ће добити нову фасаду!
Корисници простора у њој добили су званично обавештење да ће радови на уређењу фасаде трајати од 15. до 30.октобра.
Тако ће, коначно, после деценија пропадања, одговорни уложити у ово репрезентативно здање у центру нашег града, како би га заштитили од пропадања.

Колико је квалитетно рађена ова зграда у којој су биле смештене "друштвено-политичке" организације, а данас Удружење бораца ратова вођених од 1990-1999, Општински одбор СПС Земун, удружења пензионера, СУБОР-а, општинског синдиката, општинских одбора СПО и ЛДП и редакција општинских "Земунских новина" сведочи изузетна издржљивост здања пред временом и невременом: неодржавана, негрејана, без пристојних инсталација, она, ипак, одолева до наших дана.
Посебно је критично стање у приземљу зграде, која је после киша и снегова, то је практично и улаз -тешко проходна. Вода и влага не угрожавају само инвентар корисника, већ и телефонску инсталацију. Иако је свечана конференцијска сала за све врсте скупова обновљена пре пар година, "спољни" неуслови сигурно утичу на стање, иако се недавно уложило у њу.
У пристојном стању су само просторије СПС-а на првом спрату, као и удружења пензионера - ОО СПС је и сувласник зграде.
Зграда нема редовно одржавање, те је пролаз степеништем, пуним паучине, прљавштине, а и влаге, врло непријатан корисницима који користе више спратове.
Хронично је у поткровљу: чланство ОО СПО и ОО ЛДП окупља се само за време избора, али за собом оставља хаос.
А најтеже у просторијама редакције "Земунских новина", које се тешко греју јер инсталација тешко може издржати укључење више грејних тела или клима уређаја лети-испадају осигурачи због преоптерећења. Слично стање је и кухињи, а мокри чворови су сасвим неупотребљиви.
Због стања у приземљу, како нам је речено у техничким службама задуженим за телефонију, редакцијски телефони су већ неколико година искључени, ионако стара опрема (рачунари) на издисају....
Али, то није била тема овог написа.
Ако се већ кренуло од фасаде, надамо се да ће се репрезентативна зграда у центру Земуна, у којој и општина има своје истурено одељење-редакцију, средити и изнутра. Надлежност над њеним стањем деле СПС и ЈП "Пословни простор Земун".

0 Коментари