У земунској хали "Пинки" 11.октобра одржан је "Први куп Земуна", државно првенство у стреличарству и отварање сезоне у затвореном, у организацији Стреличарског савеза Србије и Београда. Куп Земуна зато што је домаћин такмичења Стреличарски клуб Земун.

Милица Марковић
Поред чињенице да је међу 70 учесника из 19 тимова из Србије (из Бечеја, Панчева, Новог Сада, Темерина, Петровца на Млави, Шапца, Јагодине и Београда) клуб домаћин освојио злато у женској конкуренцији-старијих пионирки-Маја Милошевић, кадеткиња Данијела Дјакив сребро и сениор Ненад Хинић бронзану медаљу, био је ово идеалан повод за упознавање са стреличарством, олимпијским спортом, лепом и занимљивом вештином за све узрасте.
На "црту" излазе сви који прођу обуку и савладају
прецизност гађања у мету, а с луковима у руци сви личе на вилењака Леголаса (којег у култној Џексоновој трилогији "Господар прстенова" игра неодољиви Орландо Блум) или Робина Худа и становнике Шервудске шуме.
Стреличарство је било олимпијски спорт 1900-1908.године, вратило се 1920., а онда после 52 године 1972-е у званични програм олимпијада.
Маја Милошевић
Стреличарски клуб Земун је државни првак у јуниорској конкуренцији захваљујући Милици Марковић  и Данијели Дјакив - старијој пионирки, које се такмиче у олимпијском луку.
Такмичи се у сложеном, олимпијском и голом луку.
Данијела Дјакив
Стреличарски клуб Земун ради од 2012.године, има 17 чланова, два квалификациона тренера (Емила Карахасановића и шампионку Милицу Марковић, која је и најмлађи тренер у земљи) и инструктора.
Клуб се у сезони у затвореном налази у ОШ "Петар Кочић", а на отвореном вежба на теренима ФК "Земун".
Ово је спорт којем је немогуће одолети већ на први поглед.
Ако смо заголицали вашу машту, пријавите се на 065 216 57 90.

0 Коментари