Разговор са слепом  професорком клавира Данијелом Петровић
У музичкој школи "Коста Манојловић" 15.октобра 2015.године одржан је концерт поводом Светског дана белог штапа.

Искра Миленковић, талентована пијанисткиња 
Ова школа, која постоји 76 година, једина у Србији има организовану музичку едукацију за слепе и слабовиде ученике. Одељење за образовање слепе деце и деце са оштећеним видом је почело са радом пре 34 година (1981), а највећи напор у овај подухват уложила је наставница клавира Љиљана Николић и солфеђа Милош Лукић. Данас постоји и
посебан простор у којем ради одељење, а обезбеђен је и штампач за Брајеву азбуку, одговарајућа рачунарска опрема и програми, ноте и нотна литература и уџбеници за слепе и слабовиде ученике. Захваљујући свему томе постигнути су запажени резултати. Програм за њих је идентичан као и за децу са видом.
Николина Милојевић
Од 1995.године обележава се Дан слепих као Дан белог штапа, а музичка школа "Коста Манојловић" дала је немерљив допринос унапређењу квалитета и услова живота слепих и слабовидих.
Илија Сименуновић
Тим поводом у великој сали школе одржан је концерт на којем су наступили ученици: Ђорђе Шука, Катарина Новчић, Матија Поповић, Дарија Поповић, посебна Искра Миленковић, Аљоша Јовановић, Николина Милојевић, Ана Харван, Илија Симеуновић, Јована Цураковић и Кристина Павловић.

0 Коментари