ПРИЈЕМ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ
09. новембар 2015.

Председник општине Земун Дејан Матић уприличио је пријем за запослене који су добитници јубиларних награда за 40, 30, 20 и десет година стажа. Награде се традиционално додељују поводом Празника општине Земун-5. новембра.


Председник Матић запосленима је уручио пригодне поклоне и захвалио се на професионализму и залагању којим доприносе да Општина Земун буде једна од најбољих у Београду и прави сервис грађана.



Лепо. И запослени, макар кад добију јубиларну награду, заслужују пријем.
Заслужују и да им се радни спорови реше.
Мој је решен негативно. Одбијен је. Ако је и решаван. И тако, уместо 19 година стажа у општини, ја добијем јубиларну награду за 10 година. За утеху, макар ме има на слики, изашла сам на сајту за који пишем.

Градска општина Земун
Магистратски трг 1

Начелници општинске управе


Приговор на решење број 120-2/14-303-IV од 22.09.2014.године
Због: погрешне примене материјалног права

Молим вас да преиспитате предметно решење у погледу примене материјалних прописа који се тичу права подносиоца приговора, запосленог у општинској управи-у погледу признавања година стажа код тог органа, рачунајући и рад у ЈП „Пословни простор Земун“, чији је оснивач Градска општина Земун.
Подносилац приговора има 18 година радног стажа које треба да се вреднују као минули рад; то значи 7,2 % на име минулог рада, а не 3,2% као у спорном решењу које је запослена примила. То практично значи 4% мање на име минулог рада.
Предметно решење је у колизији са образложењем у којем стоји да је чланом 4. Став 1, тачка 1 Закона о платама у државним органима и јавним службама прописано да се све установе у истој делатности обухваћене истим планом мреже, односно именоване од истог нивоа власти сматрају истим послодавцем у смислу става 1.овог члана. То практично значи да је Градска општина Земун увек и сада оснивач „Земунских новина“, а и самог ЈП „Пословни простор Земун“, те се стога целокупан радни стаж подносиоца овог приговора има вредновати у погледу висине овог додатка на плату.
Чињеница је и да подносилац приговора свих 18 година ради послове новинара у „Земунским новинама“, чији је једини оснивач и издавач у овом периоду била искључиво Градска општина Земун и да је због потреба организације у више наврата била запослена или у ГО Земун или у ЈП“Пословни простор“ из чисто формалних разлога.
Молим да се овај приговор усвоји и одреди нови, прави проценат додатка на плату по основу наведеног минулог рада. У овој специфичној делатности којима се баве „Земунске новине“, понављам да запослени није радио други до новинарског посла, а послодавац му је као оснивач (истовремено и ЈП“Пословни простор Земун“!)и издавач новина била искључиво општина Земун.
                                                     Подносилац приговора
С поштовањем,                                 Жана Живаљевић
                                                     новинар „Земунских новина“


У Земуну, 17.октобра 2014.године

0 Коментари