Ових дана су најпрометнији делови Београда облепљени плакатима с којих Удружење грађана "Свети Сава" из Лазаревца упире јасно прстом  скреће пажњу правосудним органима на вођу нарко-клана, који је опасност за њихову децу. На плакату је фотографија и контакт подаци који воде до жигосаног - све на тацни за надлежно тужилаштво. Надајмо се да ће реаговати, јер ову информацију свакодневно виде хиљаде пролазника, а то би требало да носи одговорност. Претпоставка одговорности, сем забринутих грађана који раде посао државних органа и више од тога, је, наравно, и одговорна држава.
Смогли су снаге да се изложе ризицима одмазде криминалаца који суверено и без државног ометања (у спрези? Одговор ће дати реакција Тужилаштва) владају многим српским срединама, одвојили значјна финансијска средства да обавесте јавност - вероватно, немајући другог решења, безуспешно алармирајући корумпирано локално судство и полицију која се оглушава и подигли своју кампању на много виши, јавни ниво - пратићемо исход.
У сваком случају, Лазаревчани, барем удружење које је плакатима с обавештењем облепило Београд, дају рецепт како се треба борити.

0 Коментари