Уобичајена предизборна гужва и галама снашла је ових дана пролазнике и неколицину активиста у пратњи великог броја камермана и фоторепортера на једном од тргова.

Грађани су одмахивали главом, гласно негодовли на рачун политике коалиције која се представљала "јавности" Србије, оним камерманима и фоторепортерима који су били на службеном задатку, и нико се готово није придруживао. Глас страначког вође - пароле о правди, једнакости за све...
одјекивао је са разгласа, праћен заставама које су се њихале у ритму музичке подлоге.
Шепурио се, шетајући од активисте до активисте локални кандидат за нешто у некој од скупштина, а онда су се сви окупљени омладинци сјатили уз звезду вечери - надобудног министра "техничке владе", оног са вештачким зубалом, обично ин екшн под шлемом, са великим младежом на лицу...На опште незадовољство пролазника, обратио се микрофонима пред бројним камерама које су снимале прилог за предизборне програме који ће се емитовати те вечери. Веселе омладинке покушавале су да утуре који изборни флајер.
И тада је међу њих банула жена која се, највероватније, упутила у трговину:
"Министре, запосли ми мастера у "НИС"-у, ти си нам једина веза" - гласно је узвикнула жена, искористивши тренутни мук разгласа.
"НИС" није ваша прћија, запослили сте 500 својих младих стручњака. Запослите и наше!"- настављала је жена.
Камермани су се збунили, овакав сценарио није био предвиђен.
"Мој син није имао везу ни кад је студирао, испекао је своју диплому, а сад га терате далеко од куће" - настављала је жена, коју су већ окруживали и неутрелисали омладинци телохранитељи министра.
Њен глас, глас народа и поруку о намештеном конкурсу за 500 младих стручњака којима се појачао "НИС", све страначких стручњака, нису забележили окупљени новинари - опасно је замерити се министру, али су аплаузом поздрављали пролазници који су се накратко зауставили и чули је.
Ово грађани нису имали прилике да виде и чују са својих малих екрана те вечери у извештају са предизборног скупа одржаног на једном од градских тргова.
Видели су недодирљивог "техничког" министра који им обећава једнаке шансе за све...

0 Коментари