Добро сте прочитали. Тако нешто постоји у овој земљи. То су безбројне фирме, такозвана мала и средња предузећа, у које радници радо одлазе на посао, имају услове за рад, образовање, учење, стицање праксе, рекреацију, солидне кухиње, лепо опхођење руковдства према њима, примања којима су задовољни.

Оваква предузећа не вапе за рекламом; гледају своја посла; а комерцијалисти тржиште од којег и живе.
Улаже се у развој, заокружује производња, стиже и престиже конкуренција.
На жалост, или на срећу, како се узме, држава на њих не обраћа пажњу. Не дотира их, не субвенционише, не претрже се да у оваквим, пристојним амбијентима подржи достојанствен рад, подстакне запошљавање чувеним субвенцијама од по неколико десетина хиљада евра којима "стимулише" стране инвеститоре. Али, као што мудар народ збори: ко зна зашто је и то добро. Јер, таква предузећа дугују само себи.
У предузеће Flux technology није нас позвала управа, већ радници, запослени, да се уверимо да је и у нашој средини нешто горе описано могуће.

Посвећеност послу будућности

Flux technology је ћерка фирма Flux Pro, основана 2012.године са идејом да се произведе домаћа, штедљива и по здравље безбедна лед расвета - за домаћинства, индустрију, хале, фасаде, јавне намене - уличну расвету.
Изабран развојни тим ентузијаста и посвећеника састављен од електроинжењера, електроничара, архитеката, пројектаната, дизајнера...креирао је палету квалитетних светиљки са уграђеним чоперским напајањем, први и засада једини у региону. Као ретко ко убеђен да је у послу који има будућност, Никола Бубало, власник и директор "Флукса", сем првокласном квалитету, трајности и нешкодљивости, дао је заслужени значај заокруженом прозводном процесу.
Оно по чему се Flux technology такође разликује од осталих у свом фаху је и комплетно и најмодерније опремљена сопствена лабораторија, која по војним стандардима испитује и контролише компоненте добављача, сваку фазу производње и, наравно, финални производ.

Импресивни резултати и планови 

За непуне четири године постојања и рада производња лед расвете у Flux technology достигла је асортиман од 80 најразличитијих типова светиљки, уз увек отворену могућност излажења у сусрет специфичним жељама поручилаца у погледу снег расвете, модела и брзих рокова испоруке.
Имајући у виду квалитет по највишим европским стандардима, који уважава и безбедоносне и здравствене по кориснике, не чуди што су производи радо виђени на светским и домаћим сајмовима. Као ни чињеница да готово 90 одсто производње одлази у извоз у све земље региона, али и Аустрију, Мађарску, Немачку, Француску.
Овако велики и амбициозни посао обавља 80 запослених.
Раде у идеалним условима, добро опремљеним халама и просторијама, уживају сва радна права, у колективу влада тимска и радна атмосфера, јер је свако свестан да се такав посао чува и да је лични допринос важан. Однос према предузећу је кућеван и одговоран. 
"Докупили смо плац у којем ћемо наставити пословну зграду и хале и, како се надамо, запослити још 40 радника" - каже за "Земун инфо" први човек "Флукса" Никола Бубало.


Никола Бубало је млад пословни човек здравих визија, који је на време схватио предности бављења сопственим послом. Почео је сада већ далеке 2005.године са самосталном занатском радњом која се бавила поправком електромотора, а касније климатизацијом, те је постала и генерални заступник "Самсунга" за Србију.
Вођен здравим пословним инстинктима већ 2011.године схватио је значај нове штедљиве и квалитетне ЛЕД расвете, а 2012-е у индустријској зони у улици Мајора Зорана Радосављевића 274 купио пословну зграду и простор за покретање производње.

0 Коментари