У земунској библиотеци "Свети Сава" Књижевни клуб "Иво Андрић" окупио је 17. децембра 2010. године своје чланове и госте, победнике наградног конкурса за најбољу кратку причу.
Жири је после читања приспелих радова морао да ангажује и Даринку Марковић, професора књижевности, зато што су се на овај конкурс јавила и деца. И то ђаци виших разреда ОШ"Др Арчибалд Рајс" са Карабурме, који су дошли на ово књижевно вече са својом професроком српског језика и књижевности Љубинком Марковић. Наставница је иначе руководилац најуспешније литерарне школске секције у Србији по мишљењу Министарства просвете!
Добили су у прошлој години више од десет награда на значајним конкурсима у Србији.
Прву награду за причу под насловом "Необичан предмет" добила је Јована Спасојевић, другу Алекса Растковић за причу "Мостови спајају људе", а трећу Бобаб Живановић за причу под насловом "Грађани Јазавичјег поља". Сви они иду у шести разред.
Похваљени су Ђурађ Поповић и Огњен Пејић.
Успешна литерарна секција донела је и скроман поклон КК ОШ "Др Арчибалд Рајс", издање Историјског архива Београда "Живети у Београду", за школску библиотеку.
У "озбиљној" конкуренцији, златну повељу Клуба и слику Цице Полкић освојио је за наслов "Крило лептирово" Предраг Обрадовић из Новог Београда.
Друго место заслужила је за своју  причу "Окрећем нови лист" Јована Мркела из Земуна.
Треће место освојила је гошћа из Вишеграда, познатија као песникиња него прозаиста Драгица Грбић за причу "Зима".
Уз одобрење аутора, када буду спремне у електронској форми, награђене приче у конкуренцији за одрасле ћемо објавити.
Вече су својом музиком увеличали Мирослав Ћосовић на клавиру, Драгиша на гитари и Александра Костић, иначе нови члан КК "Иво Андрић" својим појањем изворних народних песама.

0 Коментари