Цича зима није покварила добро расположење партнера у заједничком послу
По цичи зими, 27.децембра 2010. године, иначе првог радног дана последње недеље у години на измаку, на Кеју ослобођења, потезу код "Шарана" почетак радова под водом на постављању дела обалоутврде до "Венеције" дугачком око 450 метара отворили су директор ЈВП"Београдводе" Милош Миловановић са сарадницима и предсеедник Земунске општине Бранислав Простран.
Овим јe практично започела реализација летос потписаног уговора о заједничком улагању у други капитални пројекат на водама, после моста на Ади.
Он ће, како је истакао председник општине Земун, омогућити наставак инвестиција на изградњи пристаништа за тешке бродове код Старе капетаније, чиме ће се поспешити развој туризма у овој општини, док је друга страна у послу оценила да ће обалоутврда у овом делу утицати на безбедност око 300.000 становника Дунавом угроженог подручја и да је важност радова превасходно у тој одбрамбеној улози зида чије је темеље специјализована механизација положила управо данас.
Радови на обалоутврди започели су, подсетимо се, још 2006. и 2007. године и изазвали противречне реакције. Изградњом једног дела обалоутврде на потезу од ресторана "Река" до "Шарана" направљен је бедем са платоом према реци и предстоји, како је јавности објаснио председник Земунске општине Бранислав Простран подизање нивоа улице, како би грађани могли имати видик ка води.
Из Јавног водопривредног предузећа "Београдводе", основаног недавно, 2008. године, које је добило надлежност над обалама Дунава и Саве на територији главног града, саветник директора Иван Карић истакао је одличну сарадњу са Земунском општином и Обреновцем, када је реч о Сави.

Брод са којег су почели радови под водом
Нови изглед приобаља обезбедиће када буде завршен безбеднији живот уз Дунав и омогућити предуслове за наутичку и туристичку инфраструктуру, на којој је утемељен концепт привредног развоја Земуна у будућем периоду. Почетку радова са "земунске" стране присуствовали су заменик председника Општине Саша Љубинковић, чланови Већа општине Земун Милан Бојовић, Дамир Ковачевић, Дејан Вујсић, Ксенија Узуновић, директор младе Туристичке организације Земун Петар Јарић, саветник директора ЈП"Пословни простор Земун" Никола Рајичић.

0 Коментари