ОДРЖАНО 15.РЕПУБЛИЧКО ТАКИЧЕЊЕ СРЕДЊОШКОЛАЦА У БЕСЕДНИШТВУ
НИКОЛА ПЕТРОВИЋ ТРИЈУМФОВАО

У згради Земунске општине 14.маја је одржано 15.државно првенство ученика средњих школа у беседништву.
Домаћин манифестације која је окупила ученике из Београда, Шапца, Лознице, Крушевца, Бора, Ниша и Сремске мИтровице била је Правно-биротехничјка школа „Димитирје Давидовић“ прошлогодишњи победник.
Под покровитељством Министартсва образовања и науке, Заједнице економских и правно-биротехничких школа, општине Земун, правних факултета Београдског универзитета и „Мегатренда“ и „Униона“, такмичење је одлично организовано и заслужило све похвале.

Млади поручили шта мисле

Учеснике су поздравили директорка ПБШ“Димитрије Давидовић“ Зорица Маврић и члан Већа општине Земун Ксенија Узуновић.
У категоријама беседа на задату и изабрану тему, млади говорници изрекли су готово све ангажовано и што забрињава и тишти омладину Србије. Било еј речи о неправди, новом добу, политици, историји, култури и највише, о одливу мозгова, културним и историјским вредностима као одредницама национаљлног идентитета, обичајима, друштвеним мрежама и истинским вредностима.
Зато и не чуди што је председник Стручног жирија проф.др Сима Аврамовић беседе које су се могле чути препоручио свим странкама за предизборне програме!

НИЈЕ БИЛО ЛАКО ИЗАБРАТИ НАЈБОЉЕ

Жири је имао тешку и незахвалну улогу да међу изврснима изабере најбоље. Нијансе су одлучивале, истакао је председник Аврамовић.
Треће место у категорији имропвизација припало је Андријани Милосављевић из крушевачке Економско-трговинске школе, у беседи на изабрану тему Луки Ражнатовићу из ПБШ“Димитирије Давидовић“ из Земуна и на задату тему Милици Маричић из Правно-пословне школе Београд.
Друго место у категорији импровизација освојила је Оливера Брковић из Правно-пословне школе Београд, на изабрану тему Никола Петровић из Правно-пословне школе Београд и на задату тему Јелена Богдановић из Економско-трговинске школе Бор.
И, најзад, првак у импровизацији је Никола Петровић, на изабрану тему Анћела Миленковић из Крушевца и на задату тему Андријана Милосављевић, такође из Крушевца.
Крушевачка Економско-трговинска школа добила је прелазну заставицу домаћина будућих сусрета беседника,а првонаграђени, поред књига, коверте од општине Земун и школарину за Правни факултет Универзитета „Унион“.

    0 Коментари