Страхињи и Јелени Василијевић, који су изродили деветоро наследника,  награду и плакету за неговање породице и родитељства на академији ''Божић у част породице'' у организацији Центра за живот уручили су 15. јануара у Земуну викарни епископ топлички Петар и др Бојан Цакић. 

Помоћ и награде добиле су бројне вишедетне породице, као и самохрани родитељи.

Пету годину постојања под благословом почившег патријрха Иринеја, Центар за живот своди  бројним активностима у настојању да суштину љубави, брака, породице и рађања враати у српски народ, коме је, према истраживањима ова вредност тек на петом месту.

А шта је све урађено?

Више од 400 младих отиснуло се на бројна поклоничка путовања са циљем да упознају сродну душу. 

Симпозијум за више од 200 свештеника 2018, као и за вероучитеље не само што је окупио људе у духу и вери, већ је и предложио око 24 нове теме за веронауку у школама, међу којима се кључне баве љубављу, породицом, чудом рађања.

Кроз Летње духопвне школе у манастиру Студеница прошло је током четири године више стотина деце, а у 2022. години при Цркви Рођења пресвете Богородице у Земуну организовано је шест циклуса предавања која се тичу тајне православне заједнице и породице.

На више од 10. сабора основана је Заједница православних породица, која броји више од 250 вишедетних фамилија.

Плакету за несебичну борбу за сваки нови живот и против убиства недужних бића у мајчиној утроби добио је и проптојереј ставрофор Богородичине цркве у Земуну Божо Бакајлић.

У уметничком делу пропграма учествовали су дечји хорови храмова из Вранића, са Авале и из Земуна, Небојша Мастриловић, Српски православни појци и Љуба Манасијевић.

                                                  СРПСКИ ПРАВОСЛАВНИ ПОЈЦИ 

                                                             МИ СМО ДЕЦА НЕБА

16/1/2023

0 Коментари