За адаптацију Сенекине "Медеје" у режији Росариа Арена, глумац позоришта "Ламорал" из Барцелоне Карлос Конча освојио је у Земуну на 36.Међународном фестивалу монодраме и пантомиме Златну колајну "Маја Димитирјевић" за монодраму, али и освојио публику, те му је и жири публике доделио награду за најбоље извођење!

Уз срдачне честике због блиставог успеха, наздравили смо са Карлосом и сазнали пар заниљивих ствари о њему. Конча је Чилеанац и тек је од 2011.године постао и шпански држављанин! На почетку разговора нам је рекао да највише воли посао којим се бави. Што је и очигледно када га видите на даскама. Иначе неугледан, с модерном "чироки" фризуром и у фармеркама, никада не би изазвао аоцијацију на звезду. Карлос Конча јесте звезда, и то велика. Прави уметник.
Ради у Берцелонском театру "Ламорал" које је авангардно и слободно и одговара Карлосовом авантуристичком духу.
Зато је у Земуну Конча без икаквих проблема одиграо "четири у један", осим носећег лика љубоморне и гневне фурије Медеје, Дадиљу, њеног некадашњег мужа Јасона и Коринтског краља Креонта.
И игром и глумом земунска публика, али и стручни жири су били опчињени. Карлос се на сцени у односу на мајушног момка из фоајеа у потпуности трансформисао у "своје" ликове.
Остварио је сан, прича нам, да после завршене глумачке школе у родном Чилеу и Риму, као и савременог плеса у Барцелони, оснује младо позориште "Ламорал".
"Сањао сам недавно да ми с неба бели лабуд доноси злато и покушавао да протумачим ову своју визију, и видите-она се остварила ноћас"-рекао нам је Карлос Конча када смо га питали да ли је очекивао Колајну у Земуну.
Ово високо и цењено признање му много значи-показује нам с поносом две златне медаље око врата.
Обзиром да се данас догађала историја, неки наши суграђани питају Карлоса да ли смо се успешно извинули Шпанцима за пораз који је Надалу нанео Новак. Конча мудро одговара да је он Чилеанац, што многи не знају.
Питамо нашег госта из далеке Барцелоне како му се допао боравак у Београду и Земуну, а он одговара са заносом::"Земун има дух, атмосферу, душу, топлину. Лепа места, лепе и пријатне људе, јако љубазне и срдачне. Свидела ми се река и кеј, храна, баш све и увек ћу радо доћи код вас"-каже нам наш нови пријатељ.



0 Коментари