Када је изречена пресуда хрватским генералима у Хагу, по неофашистичкој творевини званој Р Хрватска настала је масовна хистерија. Просвједнике смо сврстали (27. 04.) у две групе: за затвор и за лудницу. Једаном од њих, Славену Летици, очигледно је место у лудници. Најобичнијег криминалца, Анту Готовину, упоредио је са Александром Македонским, Гарибалдијем, Јованком Орлеанком…!?!? Ми тога криминалца не можемо звати генералом. Као што ћемо и остале, њему сличне сподобе, ословљавати само именом. Просудите сами зашто.

АНТЕ ГОТОВИНА, 8. разреда ош, бивш легионар, отпуштен из легије са чином поднаредника (разводника). 1986 г. осуђен на 6 година затвора због пљачке накита од једног браћног пара. Након одлежане казне придружио се Туђману. У одсуству је осуђен такође у француској 1993 године на 2 године затвора због изнуде и отмице а 1995 године на 30 месеци затвора због изнуде. Ове две казне није издржао и нејасно је да ли су још увек правоснажне или су брисане.
ИВАН КОРАДЕ, 8 разреда ош, ликвидиран у сукобу са полицијом код Клањца. након вишедневне спектакуларне потере. Пре тога убио је 4 особе, од чега једно дете од 15 година. Звали су га господар живота и смрти. Лично ликвидирао 6 заробљених војника РС у Млиништима 9. и 10. септембра 1995 године. За тај  злочин није одговарао.
МЛАДЕН КРУЉАЦ, бивши боксер, криминалац од каријере, експресно завршио факултет (за годину дана), ухапшен 07.07.2011 са дужности начелника пешадије ХВ. До јуче био други човек ХВ. Прате га отмице, изнуде, рекетирање. 2004 г. у центру Славонског Брода у сукобу обезбеђења Пркачина и Круљца погинула су тројица припадника његовог обеyбеђања. Сва тројица имају зликовачку каријеру као “бранитељи”. Сахрани телохранитеља присуствовао је комплетан војни врх – у униформама. Јасно је зашто. СВИ СУ ОНИ КРУЉАЦ. Након хапшења Месић је изјавио да је: “..стручна особа са беспрекорном дисциплином!?!?” Ако је и од Месића много је!!! Вероватно због што  је приликом рапортирања  Месићу, по театралности и сервилности подсећао  на ретардираног шимпанзу!?-уз подсмех присутних.
АНТЕ ПРКАЧИН, основна школа, био у сталном сукобу са Круљцем око поделе криминалне територије. Учествовао лично у убиству цивила у Сијековцу, где су Србима и Ромима вађени органи. За убиство цивила оптужио га саборац Сакиб Белић, а потврдио војник војске РС Ане Михајловић. Лишен слободе.
ЉУБОМИР ЋЕСИЋ – РОЈС, кв возач аутобуса. Возио је аутобус МУП-а на Плитвице 1991 г када су се сукобил са милицијом  РСК. Том приликом погинуо је један РЕДАРСТВЕНИК.  У телу убијеног нађена  је сачма из пушке Аустралијске производње коју су поседовали САМО РЕДАРСТВЕНИЦИ!? За убиство оптужена је милиција РСК (!?)
МИЉЕНКО ФИЛИПОВИЋ, основна школа, бивши легионар, осумњичен за убиство шверцера оружја Љубомира Новака из Црквенице. Убица, Дамир Преказ, “бранитељ”, изјавио је да је убиство наручено од стране Миљенка Филиповића и Министарства одбране Хрватске. Још је изјавио агенту-провокатору да је то све мала беба у односу на оно шта је све радио за рачун Министарства одбране (!?) Постоји фоно запис.
ВЛАДИМИР ЗАГОРАЦ, средња геодетска школа, поседовао радњу за трговину оружјем и муницијом у Великој Горици. То га је квалификовало да од возача Ивана Чермака постане главни лиферант оружја за Туђмана. Ухапшен је због проневере драгог камења које му је дала католичка црква за набавку оружја. Доводи се у везу са убиством ћерке адвоката Ходака. Није учествовао у борбама што није сметало Тђману да га “промакне” у генерала, а што је сметало другим “заслужним генералима”.
АНТЕ РОСО, бивши легионар, осам разреда школе, “ухићен” због трговине дрогом. У шверцу дроге сарађивао са братом Гојка Шушка, Миланом, па није процесуиран. У свом окружењу окупио је већу групу криминалаца пштених из КП дома Глина, који су након амнестије 1991 наоружани и упућени на фронт. Росо их је промовисао у РАТНЕ ХЕРОЈЕ, окитио их  ПЛАВИМ КРИЖОМ, а њихове криминалне, ганкстерске акције, имале су неретко статус “специјалних” мисија, са тајном политичком сврхом??? Тако је један припадник његове јединице у Чапину 1998 године ликвидирао човека….без икакве оптужнице, суђења и санкција.
БРАНКО ЗОРИЦА - ЗУЛУ, легионар, са несвршеном основном школом, преко Шепурина код Задра, бивши центар за обуку специјалних јединица, организовао растурање кокаина и хероина возилима Војне полиције. Када је пало 600 кг. кокаина некако се извукао али касније, за шверц оружја није.
СТАНКО СОПТА БАЈА, 8.разреда ош, крадљивац аутомобила, ступио у МУП р. Хрватске.У томе је видео своју шансу.
Основао Кажњеничку бојну и постао њен заповедник. Из те јединице регрутовао је криминалце са којима је умешан у многа убиства, пљачке, изнуде…
МИРКО НОРАЦ, кв конобар, лично убијао недужне цивиле. За ликвидацију Срба православне вере у Госпићу и Медачком џепу првобитно је добио ДРУГАРСКУ КРИТИКУ и ОПОМЕНУ. Садистичко иживљавање над православним цивилима,
Мржња коју је при том испољио и имбецилност били су довољни да буде “промакнут у генерала”. Док се крио пре хапшења цела Хрватска је излепљена плакатима СВИ СМИ НОРАЦ! Па и јесу!  Под притиском светске јавности осуђен на 12 и 7 година затвора. По сазнању БЕЛЕ РУЖЕ, ускоро треба да изађе из затвора…. Због доброг владања. Садистичку мржњу према Србима православне вере доио је у Фрањевачким манастирима западне Херцеговин по којима су, језуитском подлошћу и пацовском упорношћи, ХРИСТОВИ ВОЈНИЦИ: ширили , шире и шириће је! 
Овај олош  “промакнут” је у генерале. Ту су још Главаш Дечак, Марчеп….. По правилу, сараднике за своје криминалне активности регрутовали су од сабораца из рата. О овом криминалу у Лијепој њиховој не говори се јавно. Неофашистичка наказа звана Р Хрватска суочава се, и тек ће се суочити са суровом истином о ИКОНАМА које праве од онога што зову генерали. А њихово једино место је у затвору, на доживотној робији.
Хрватска је 1995 године имала 54 генерала. Поређења ради, бивша ЈНА имала је 160. А Удруга бораца ДОМОЉУБНОГ ИМ РАТА броји око 500.000 чланова. Списак у Министарству одбране чувају као најстрожију тајну (!!!???) Зашто?  Од тога је 32.000 инвалида. Западни део РСК имао је укупно 30.000 бораца. Пакрачка бригаде имала је 550 бораца просечне старости  58 година?? Невероватно али истинито! Србија је у Првом српском устанку имала 5.400 инвалида рата. Из Балканских и Првог св. рата изашла је са 40.000 РВИ. А цела бивша Југославија, након ИИ св рата имала је 70.000 РВИ. Па који су то рат и са ким водили када имају толико инвалида? Можда сами са собом. А највероватније да је то у њиховим болесним главама!  Још невероватније звучи податак да су 70 %  генерала ратни војни инвалиди?? Сагаласно свом криминалном менталном склопу, знали су добро да уновче своје домољубље. Астма, шећерна болест, болести срца и крвних судова, саобраћајни удес, поломљена нога на по живот опасним степеницама Министарства одбране…само су неки од разлога за инвалидитет. А цифре којима су профитирали на лажном инвалидитету…огромне су. Толико о њиховом моралу. Исто тако невероватно звучи податак да је 631 бранитељ регистрован у Другом зборном подручју Осијек од 15. аугуста 1990. Тада још није почела насилна сецесија клерофашиста. А то зборно подручје је иначе формирано тек 26. 01. 1992 године!!!??? На шта су све спремни пацови када измиле из рупе. Ово не треба да чуди пошто статус “бранитеља” и “инвалида домољубног рата” са собом носи одређене привилегије и бенефиције – увоз аута без царине, пореске олакшице, бесплатне акције, месечне принадлежности….итд.
Зашто је ово интересантно за Белу Ружу? Као доследни следбеници нациста из Другог св. рата, вође ове неофашистичке творевине применили су исти модел. Требали су им људи сумњиве прошлости за вођење рата. Регрутовали су их у хрватском и европском подземљу. Када рата више нема, ови ДОМОЉУБИ, окићени највишим одликовањима и привилегијама, враћају се своме стараоме занату…криминалу. Не сумњамо да ће тек испунити црне хронике и затворе Имамо поверење у њих. А клерофашистићкој држави, РАЧУН СТИЖЕ НА НАПЛАТУ.

Б Е Л А      Р У ЖА                                                     
Основано 1992 године
Друштво за борбу против фашизма
тел: 063/1110749     
                                                                                                   
Заменик председника
Стево Куриџа   
  
 




 

0 Коментари