Кад год бисте у последње 22 године назвали централу општине Земун, чувени број 2198 323 и однедавно, откако је уведена нова централа 3778 400, с друге стране вам се јављао овај љубазни господин са слике. Многи од вас, којима су службеници општине били неопходни, све информације о локалима могли су добити управо добити од нашег колеге, чији сте рад високо ценили и волели. Многи су звали да би се испричали, да чују нечији глас и наш колега Мирко Крушчић увек је знао да им дискретно пружи слонац и саслуша их. Стара школа.

Крушчићеву врлину да мирно и сталожено одговара и на најнеобичније позиве и захтеве грађана, његову омиљеност у колективу и код "странака" знали су да цене и Миркови претпостављени, који су га поштовали као доброг и савесног службеника.

Мирко Крушчић је доселио у Земун 1959. године из Новог Сада и овде засновао породицу, добио две ћерке и данас има три унуке и једног унука. Цео свој радни век провео је у Земунској општини, од чега последње 22 године на пословима телефонисте. Тај први контакт са општином често је био одлучујући и најважнији, а Мирко се опходио дозирано званично, пословно и пријатељски, те је својим гласом уливао макисмално поверење грађана према институцији у којој је провео цео свој радни век.
Иако му годишњи одмор истиче данас и почиње први пензионерски дан, Крушчић је своју одговорну дужност, у којој је поставио високе стандарде сервиса грађана, с пуним поверењем поверио млађем, Ненаду Крстићу Комарцу.
С обзиром да је учио од најбољег, надамо се да ће га достојни заменити и бити омиљен и стрпљив у раду са странкама као и наш драги колега Мирко Крушчић коме желимо да дуго, дуго "крцка" своју поштено зарађену пензију, после пуних 40 година рада!

0 Коментари