Батајнички спуст до плаже Лидо у склопу друге "Велике земунске регате 2011" од 12 км превалило је више десетина посада, под будним оком председника Наутичког клуба Лиман, Бориса Пурјакова.У организацији Земунске општине и партнера НК Лиман, регата је показала недовољно афирмисане туристичке потенцијале нашег града у оквиру пројекта "Земун на Дунаву" за који је управа добила средства ЕУ предвиђена програмом Ексчејнџ 3.

У регати су учествовали клубови из града домаћина: ВК "ГАлеб", КК "Змај", КК "Земун", Клуб еЕкстремних спортова, РК "Вир" из Панчева, "Адреналин" из Обреновца, Дринска регата из Љубовије, Лим из Лучица, Пријепоље, "Пустолов" из Бановаца и "Авантурист" из Панчева.
Ауторско чедо вредног члана Већа општине Земун Милосава Стаменова Први пливачки маратон "Земун 2011" значио је изазов за најбоље пливаче и окупио најхрабрије на траси дугачкој 2,5 км. Дунавске брзаке савладали су најбрже врсни пливачи брат и сестра Страхиња и Луна Денић, и освојили злато и сребро. Луна са тек навршених 14 година. Трећи је на циљ допливао кршни спасилац из Обреновца Стојан Јелисављевић.
У организацији Земунске општине и Свебора, после доделе пехара и одличја, Стаменов је најавио за идућу годину међународни маратон, са учешћем пливача из иностранства.
У наставку програма који је одржан на препуном Лиду у недељу, 7.августа на тропској врућини, протекла је и атрактивна трка у рафтингу на испадање, а најуспешнија од четири тима била је постава Наутичког клуба "Лиман" у саставу браћа Александар и Милош Пантелић, најмлађи учесник, петнаестогодишњи Богдан Рибарић, Јован Ивановић, Стефан Васиљевић и Марко Стојановић.


Победници првог пливачког маратона "Земун 2011": Страхиња и Луна Денић и Стојан Јелисављевић

Наутички клуб Лиман

0 Коментари