Откако је пролетос, у мају, опљачкана, пошта у Земун пољу ради једнократно од 8-15 часова.
„Прерано да би грађани који се врате с посла могли да плате рачуне, подигну пензије и додатке, пакете и због тога  се огроман број њих жалио МЗ“- каже председник Савета Зоран Петрушић.
Пресавио је табак и обраћао се Весни Ђорђевић, руководиоцу РЈ Земун, потом дирекцији „ПТТ“ у Таковкој, молећи да продуже радно време, али је незванично добијао одговоре како нема довољно радника, сезона је одмора и томе слично.
У међувремену, огорчење грађана је огромно, а разлог илуструју фотографије редова у којима су и стари и деца на 40 степени Целзијуса који чекају на улазу у пошту.
Пролетос је Савет МЗ на захтев грађана тражио од Дирекције за јавни превоз Секретаријата за саобраћај да појача број возила на трасама 704 и 707, који је Дирекција огласила неоснованим.
Удружење грађана "Земунска прича" прикупило је близу 3.000 потписа на ову тему, као и отварања другог излаза из насеља на ауто-пут поред постојећег код Института за кукуруз. "Идеално би било да се из насеља које је у међувремену нарасло за стамбене блокове и изградило се, може излазити и код пумпе "Црномарковић", међутим, иако смо петицију предали пре више мессеци, одговор од надлежних још нисмо добили"-каже за "Земун инфо" в.д. председника овог удружења, Никола Балаћ.
„Није то једини проблем који имамо: наводна социјална политика коју води град Београд довела је до стварања сиротињског гета у земунпољским насељима Камендин 1 и 2, јер стамбени комплекси у које је усељена сиротиња, болесни, инвалиди и сличне категорије нису инфраструктурно опремљени. Нису грађени паркови за лица са посебним потребама, нити улази, оборени ивичњаци, набављенен рампе. Чак, и на то сам „подсетио“ градоначелника Ђиласа у посебном допису, нису у кућишта за лифтове у зградама у које су послали пуно особа у колицима ни лифтове (још) уградили.
Није нам јасно зашто нису градили станове за младе брачне парове, на пример, јер Земун поље је по одређеним друштвеним појавама ионако познато властима и кад се сад дода околност насељавања социјалних случајева, безбедоносне прилике се погоршавају“- каже Петрушић.
Упркос свему, МЗ покушава да буде са грађанима, помогне, поучи, мотивше. Тако је последњег дана јула у недељу више активиста заједно са председницима скупштина станара зграда у насељу Камендин 1 уређивало површине са справама за децу, канале, степеништа, травњаке и, после хаоса, за собом оставили ред и распоред.
„Очекујемо да се у октобру из старих просторија, које ће постати полицијска станица, преселимо у 700 квадрата простора изнад „Максија“, где ћемо добити боље услове за рад и активности. Очекујемо да будемо ближи остварењу старог наума да од МЗ прерастемо у месну канцеларију, јер Земун пољу гравитирају и насеља „13.мај“, Плави хоризонти и Соко Салаш“- закључује Зоран Петрушић. 

0 Коментари