Јучерашња ужасна трагедија у којој су животе изгубили четворица радника ангажованих на санацији потпорног зида у Прилазу 27, одмах испод вртића "Флора", једна је од највећих која се памти у нашем граду. Изузмемо ли, памте старији суграђани, експедицију на Јахорину.

Посетили смо злокобно место данас. Живот тече даље, али као да је све стало. Пролазници застајкују и разгледају ћутке. Као да сви осећају да су под земљом могли да се нађу управо они. Као што је судбина хтела да пре оца оде осамнаестогодишњи син који је дошао да га замени док руча. 
Док се пењемо степеницама ка вртићу "Флора" који се реконструише, у непосредној близини, окраничена жутим тракама је евакуисана зграда из које станари уз дозволу полиције узимају неопходне ствари. Полиција тврди да с еод јуче ништа није помакло, а са горње, калваријска стране се клизиште уопште не види. Пролазници застајкују и из парка и из Прилаза, помно осматрајући клизиште које је усмртило најмање четворо људи. Ни данас надлежни нису сигурни у биланс, јер се калкулише чак и у број ангажованих рандика на градилишту-да ли их је било шесторица или деветорица показаће наредни дани. Званично- шесторица, незванично можда чак и деветорица.
Прозвук ужаса. Полиција дежура уз огромну дрвену капију, иза које се види одроњено брдо. 
Кадар од преко пута места тешке несреће
"Земунски лес је посебна прича. Он "држи" терет док је сув, али када се покваси, а домаћинство користи воду и каналиозацију и то све одлази у земљу, одваја се као глина, у слојевима и одроњава и ми све то знамо. Али не и новокомпоновани неимари на чија градилишта инспекција зађе по коверту или сврати са газдом на ручак. Земунац не би градио на овај начин"-прича за Земун инфо наш дорбо упућени суграђанин.
На лице места изашли су поред званичника Србије, Београда, наравно и челници Земунске општине, али за њих није било места у "службеном" кадру.
Данас је владао незванични дан жалости у Земуну. Грађевине овог типа ничу као печурке после кише. Где год згодно место нађеш, ту кућу сруши и вишеспратницу зачни, ново је гесло које влада Земуном. Тако смо ових дана, на рутама пописивача, на самој обали Дунава приметили новоградње које ће врло брзо, према законима природе, завршити у таласима равничарске грдосије.
Надамо се да ће случај у Прилазу 27 натерати многе да размисле о ономе што раде и како раде, али и печалбаре да је живот важнији од дневнице. Или можда није?

0 Коментари