Клуб за риболов и рекреацију "Радецки" био је домаћин дружења УГ "Земунска прича" са члановима, симпатизерима и грађанима Земуна 24. септембра 2011. године.
Природна коалиција: Дејан Дроњак "Радецки" и Никола Балаћ "Земунска прича"
Точило се хладно пиво и сркала врела рибља чорба, размењивале приче и окупљало заиста репрезентативно друштво: лекара, шахиста, писаца, новинара, спортиста, привредника. У пријатељској и неформалној посети Земуну тога дана била је и представница Руске амбасаде у Београду Елена Колесниченко, председница Координационог савета сународника у руске дијаспоре у друштву Борислава Ракића, председника Српско -руског друштва "Руско Срце"...
"Све политичке странке које, наравно, у Земуну имају своје експозитуре кренуле су у политичку кампању. Ми само подсећамо своје суграђане да постојимо и радимо после летње паузе. Пошто је наше подсећање жељно чекано, а Земунци се одазвали у оволиком броју, осећамо обавезу да се врло брзо поново састанемо"- обећао је в.д.председника "Земунске приче" Никола Балаћ.
У свом кратком поздравном слову он се осврнуо на досадашње активности удружења које постоји годину дана: неколико манифестација, међу којима је најпосећенија била "Богојављенска ноћ" са амбицијама да траје, покретање прве месечне новине "Земунац", дружење у "Радецком".
Гошћа из Руске амбасаде примљена је срдачно
Грађани, каже Балаћ, траже своју опцију, а удружења су згодна формула за локал, зато што су у стању да понуде познате људе, доказане у својој средини. "Земунски покрет" Мише Крстића и "Покрет за Земун" Јована Мандића одакле су и незадовољници основали "Земунску причу" нису одговорили очекивањима и данас практично и не постоје, барем не самостално.
"Земунска прича" ће се трудити да покаже шта би и како радила ако би освојила одборничке мандате и ушла у општинску власт. За почетак је, закључује Балаћ, довољно заједничко разумевање са грађанима, који прате и очекују наше активности. 

                                                                                                                        

0 Коментари