Није истина како се, иначе , чини и да стећи утисак да не реагујемо на ситуацију на Косову у Метохији. Ово је само фрагмент онога што бележи ФБ.
На РТС-1 стота реприза "Породичног блага"...
На Пинку "Гранд шоу"...
На Авали - америчка крими серија...
На РТС-2 америчка серија...
На РТВ-1 серија, на РТВ-2 филм...
На Happy серија..., На Првој - филм.... На Студиу Б - сећање на Шабана Бајрамовића...
А НА ЈАРИЊУ - ПУШКЕ, ЛАСЕРИ, ТЕНКОВИ УПЕРЕНИ У НАШ НАРОД !! ЕЈ ТУГО...
 

ФЕЈСБУК РЕПОРТЕР

Нецензурисани аматерски извештаји из ваших локалних заједница и шире…Најновије вести:

КОСМЕТ, 27.09.2011: ХРОНОЛОГИЈА ЗБИВАЊА НА КиМ У ПОСЛЕДЊИХ 24 ЧАСА…



17 Votes

КФОР НАПАО БАРИКАДУ У ЈАРИЊУ- НАРОД ЈЕ ОДБРАНИО!!!

27.09.2011. 06:00 РадиоКиМ: КФОР уклонио барикаду, убрзо постављена нова
Припадници КФОР-а синоћ су око 19.30 завршили са уклањањем барикаде од шљунка, на путу који административни прелаз Јариње повезује са њиховом базом у близини, али су Срби недалеко…
26.09.2011, 21:01,ФБР репортер:  Брат у Христу јавља: КФОРови војници покушали да растуре булдожером барикаде и на алтернативном путу. Јако су нервозни а видим и разне униформе не само немачке, има их још не знам ко су али неки НАТО јесу!!! Наши људи се држе спремно и нема панике али јако је заоштрено!!! ….Други репортер нам такође јавља да све ово указује на КФОР операцију већих размера. Наши Срби доле су веома узнемирени, али одлучни више него икада да одбране своју слободу и право на голу егзистенцију на својим вековним огњиштима. У овом тренутку ка барикадама се упућују сви одрасли мушкарци – међу њима и дечаци од 14, 15 година- решени да голоруки и својим телима заштите своје право на живот у властитој држави- држави коју многи од њих ових дана све отвореније називају „маћехом“…
26.09.2011, 20:12, КФОР покушао пробој на алтернативни пут који води око базе Јариње, на месту у близини гробља, где је и заустављен. Али су на доњем делу пута померили жицу испред скретања ка њима и то место утврђују. Дошли су Амерички војници. Држе пушке са ласерским нишанима уперене ка народу.
19:55- Из Лепосавића: пољски КФОР контролише саобраћај на 1 км од Лепосавића из правца КМ, а то је близу скретања за њихову базу Нотинг Хил. Наша барикада на улазу у Лепосавић стоји.
26 септембар 2011, ФБР, Mila Vukicevic-Antovic:
18:15, Према незваничним информацијама од чланова групе који живе у Лешку, КФОР покушава да пробије барикаду на Јарињу. Велики број Срба из непосредног окружења из Лешка и Лепосавића се упутио ка овом прелазу…
Према последњим информацијама са терена, Срби су успели  да својим телима и голоруки спрече пробијање барикада од стране окупаторских војника. КФОР  се повукао на Јарињу- Покушали да развуку бодљикаву жицу преко барикада- Срби је затрпали булдожером, јавља наш ФБР репортер са лица места…
У другим вестима са Космета, нам такође јављају да је вечерас дошло до окупљања већег броја Срба на мосту у Митровици, због извесне „шиптарске акције“- очекујемо детаље ускоро. У наставку прилози, ВИДОВДАНА, ТАНЈУГ-а,  ВасељенскеТВ, и РТС-а о нападу на барикаду на Јарињу:

ВЕСТИ ОПШИРНИЈЕ…

КФОР уклонио барикаду, убрзо постављена нова

27.09.2011. 06:00 Радио КиМ
Припадници КФОР-а синоћ су око 19.30 завршили са уклањањем барикаде од шљунка, на путу који административни прелаз Јариње повезује са њиховом базом у близини, али су Срби недалеко одатле брзо поставили нову барикаду, којом је и даље блокиран путни правац према Јарињу.
КФОР је око 21.30 сати сманио број својих војника који су се налазили наспрам локалних Срба. Иза бодљикаве жице, постављене код места где се налазила уклоњена барикада, остао је мањи број војника који су пратили даљи развој ситуације.
Припадници војне мировне мисије су у унутрашњост базе повукли и један оклопни транспортер, који је изашао из базе пред почетак акције, око 18 сати. Срби су 15.септембра, незадовољни једностраном акцијом приштинских власти и довођењем косовских цариника и полицајаца на прелаз Јариње, насули шљунак на пут који води до прелаза и ка бази Кфора.
КФОР је прошле вечери уклонио ту барикаду, испред које је претходно поставио бодљикаву жицу. Срби су, међутим, у непосредној близини поставили нову барикаду, којом се не блокира правац ка бази КФОР-а, али се после раздвајања пута блокира правац ка Јарињу.
Блокада од земље и шљунка је близу бодљикаве жице коју су развукли војници КФОР-а, а камионима се довежене нове количине шљунка за нову барикаду. Алтернативни пут, који је недавно проширен, а води изнад прелаза Јариње, био је једно време, али више није блокиран, јавио је Тањугов извештач са лица места.

КФОР ДОВЕЗАО ТЕНКОВЕ ПРЕД СРБЕ, НАРОД ТЕЛИМА БРАНИ ПУТ!

Пише: Вести
26 септембар 2011 видовдан
КФОР ДОВЕЗАО ТЕНКОВЕ ПРЕД СРБЕ, НАРОД ТЕЛИМА БРАНИ ПУТ!
26.09.2011.
Припадници Кфора за 100 метара померили бодљикаву жицу према Лепосавићу и поставили тенкове и оклопне транспортере дуж пута до базе Кфора, изнад прелаза Јариње
ЈАРИЊЕ – Срби на заобилазном путу према централној Србији код административног прелаза Јариње поседали су на пут, јер су војници из америчког контигента Кфора најавили да ће данас поподне да пробију блокаду.Војници Кфора су вечерас булдожером почели да уклањају шљунак којим су Срби препречили главни пут код административног прелаза Јариње. Срби сада довозе нове количине шљунка.Како јавља извештач агенције Бета, на прелазу Јариње је напето, али нема сукоба. Припадници Кфора су за око 100 метара померили своју бодљикаву жицу према Лепосавићу и поставили тенкове и оклопне транспортере дуж пута до базе Кфора, изнад административног прелаза Јариње.Војници Кфора су опремљени за разбијање демонстрација. На скретању за базу Кфора „Нотинг хил“ код Лепосавића војници Кфора су поставили нови контролни пункт и проверавају све грађане који пролазе, пуштајући само по једно возило. Срби су поседали на заобилазни пут, код административног прелаза Јариње, јер су војници из америчког контигента Кфора најавили да ће данас поподне да пробију блокаду.Како су агенцији Бета рекли очевици, амерички војници су довезли булдожер на место где су прошле седмице војници Кфора развукли бодљикаву жицу и затворили пут после чега су Срби одговорили својом блокадом. Срби су, такође, булдожером пробили нову заобилазницу спајајући је с путем према централној Србији.

Извор: Бета
ЈАРИЊЕ, 26.09.2011 ТАНЈУГ

Кфор уклања барикаду на Јарињу, Срби постављају нову

Кфор је данас, нешто око 18 сати, започео акцију уклањања барикаде на путу који води ка административном прелазу Јариње, после чега су локални Срби на готово истом месту почели да постављају нову препреку.
Војници Кфора су скинули српску заставу са стуба који се налази на старој барикади, направљеној од шљунка, коју је Кфор почео да уклања пошто је претходно са тог места удаљио грађане и на том месту развукао бодљикаву жицу. Срби су, затим, нешто пре 19 цасова, почели тешком механизацијом да истоварују земљу и шљунак и постављају нову барикаду испред бодљикаве жице коју су развукли војници Кфора.
Припадници Кфора су раније оклопним возилима и у пуној војној опреми удаљили грађане са старе барикаде од шљунка којом су Срби затворили пут ка прелазу. Јединице Кфора изашле су такође данас касно после подне на саобраћајнице на територији општине Лепосавић.
На магистралном путу Косовска Митровица-Рашка у Лепосавићу, Кфор је вечерас око 18 сати препречио возилима пут, а саобраћај пропушта наизменично једном коловозном траком.
Нека врста контролног пункта успостављена је на путу који води до базе Кфора „Нотинг хил&лдqуо; у Лепосавићу, а пољски војници Кфора су на ову локацију извели четири војна возила, и један оклопни транспортер. На истом путу, на нешто мало више од километар удаљености, налази се барикада коју
26. 09. 2011 | 18:55 ВасељенскаТВ

Срби телима блокирали пут код Јариња 

Јариње – Срби на заобилазном путу према централној Србији код административног прелаза Јариње поседали су на пут, јер су војници из америчког контигента КФОР-а најавили да ће у понедељак поподне да пробију блокаду.
Како су агенцији Бета рекли очевици, амерички војници су довезли булдожер на место где су прошле седмице војници КФОР-а развукли бодљикаву жицу и затворили пут после чега су Срби одговорили својом блокадом.
Срби су, такође, булдожером пробили нову заобилазницу спајајући је с путем према централној Србији.
(Извор: Бета / Фото: Вести)

0 Коментари