После 2002. године поново се пописујемо: становништво, домаћинства и станови држављана Србије. Попис је ториторијално организован, носилац посла је Републички завод за статистику, а финансира га ЕУ. Први прелиминарни "резултати" могли би се знати, како кажу одговорни, од средине новембра. Попис је практично трајао од 1.-15.октобра и накнадно продужен по општинама, по свему судећи и данас, сутра, могуће и до петка, 21.октобра.

На територији наше општине око 80 општинских инструктора било је надлежно и одговорно да 900 пописивача стигне до сваког уписаног домаћинства и грађанина..
Како сазнајемо од републичке инструкторке Босиљке Зоркић у августу је број становника Земуна процењен за попис био 189.612, а пописивачи у општини од раних јутарњих до касних вечерњих сати пописују грађане које нису нашли на терену, који су допутовали, изашли из болница или били одсутни из сличних разлога.
"Пописаће се сви, потрудили смо се да обезбедимо услове и код нас у општини и на терену. Нисмо упознати да је икаквих проблема било током пописа"-каже Саша Љубинковић, председник општинске пописне комисије, иначе заменик председника општине Земун.
 
А ево како су општински хол и степшениште изгледали ових дана:

0 Коментари