Његова екселенција aмбасадор Руске федерације у Београду Александар Васиљевич КОНУЗИН проглашен је на свечаној седници СО Земун поводом Дана општине 5. новембра почасним грађанином Земуна!

Захваљујући се на високом признању, господин амбасадор је рекао:
"Честитам вам празник градске општине. Захваљујем се што сте ми доделили звањо почасног грађанина Земуна. То је велика част за мене. Доживљавам ову одлуку градске општине као признање значајног развоја током последњих година односа између Русије и Србије у свим сферама. 
Искрено кажем, служио сам се свим начинима и расположивим снагама да свугде допринесем овој сарадњи.
Хвала вам на овом добром гесту, хвала вам на љубави према Русији".
У свечаној академији узели су учешће Ивана Жигон и "Косовски божури", КУД Таурунум, Екстра Нена...
Да подсетимо да су општинска признања заслужним, почасним грађанима Земуна и  повељу пријатества с кључем Земуна:уручена и  Предрагу Бају Луковићу,Мирку Нишовићу, Софији Љубичић, Стеву Јањанину, протојереју ставрофору Божи Бакајлићу, Драгољубу Дашићу, Софки Радојчић, Саши Ковачевићу, проф Ђорђу Кртинићу, др Слободану Ристићу.
Повеља општине Земун „Почасни грађанин Земуна“ са медаљом додељенa je  и доценту др Драгошу Стојановићу, директору КБЦ Земун, као и Николи Безбрадици, власнику фирме „БН Бос“.
Повеља о пријатељству са кључем Земуна  уручена је Специјалној антитерористичкој јединици МУП-а Србије и Кошаркашком клубу „Младост“.
Они који памте, као што то раде и сваке године, положили су венце и цвеће на костурницу ослободилаца Земуна- Часу историје пригодним рециталом придружили су се и основци из "Светозара Милетића", а у Дому ваздухопловства потомци ратника одржали су свечану академију.





0 Коментари