"Када смо пре годину и по дана основали „Земунску причу“, били смо разочарани искуством из „Земунског покрета“ и тражили поштену, грађанску опцију. Нас десеторо тада на почетку сложили смо се око основних начела да ће нам добробит нашег града и средине у којој живимо бити преча од сваког личног интереса, да ћемо афирмисати оно најпозитивније у њему, да ћемо га, једноставно речено, волети.
Основа сваког нашег програма је везана за унапређење услова живота у нашем граду, дакле, локал.
Сматрамо се способнима да знамо шта је за нас најбоље и да о томе треба да одлучујемо сами, без икаквих „виших“ претензија!"-поручио је након свог избора за првог човека Удружења грађана "Земунска прича" 10. новембра Никола Балаћ.

На првој изборној скупштини Удружења за Балаћевог заменика изабран је Данило Будимир, привредник. Исте вечери, у присуству великог броја делегата и чланова "Земунске приче" и угледних гостију из сродних удружења и јавног живота Земуна, изабран је и Управни и Надзорни одбор, чиме је Удружење добило легално изабрано руководство и органе за даљи рад.

Седницу је отворила књижевница Рада Лотина. Песму "Земунске лоле" одрецитовао је аутор, Божидар Кљајевић. У име присутних удружења срећан рад "Земунској причи" пожелео је адвокат Милош Драгичевић, председник Удружења "Чујте, Срби".

"Велика је одговорност водити Удружење у које су упрте очи оволиког броја Земунаца, који очекују да кроз његов рад и активности остваре своје интересе. У протеклих годину и по дана имали смо успеле акције и, према мишљењу наших суграђана, покренули једну енегрију, коју ћемо морати пажљиво да усмеравамо, како би евентуално чак и кориговали неке одлуке власти и утолико су нам дејства, да тако кажем, политичка. 
Ако и јесу таква, она нису усмерена на узимање власти, већ управљање компетентних, стручних, зналаца, који нас, као што сте и вечерас од представника присутних удружења чули, једино могу извући из страшне дубиозе у којој смо.
Огроман је посао пред нама, као и одговорност, стварамо широк фронт и све грађанске иницијативе и удружења позивамо под заједничку заставу, како бисмо сопственим радом поправили положај и услове у којима живимо. То нам неће урадити нико други"-изјавио је после избора за "Земун инфо" Никола Балаћ.

Предстоје, како сазнајемо од другог човека Удружења, бројне иницијативе са организацијама и институцијама, као и свим организованим групама око будућих акција. А будући да је он задужен за њихову реализацију, као осведочено успешан приватник, улива поверење.
Међу делегатима "Земунске приче" приметили смо многе угледне и успешне привреднике из Земуна, а било их је и у почасним клупама за госте.
Нису изостали ни представници политичких партија.

0 Коментари