Симболично, у поткровљу Школе "Сава Јовановић Сирогојно" у Земуну, на маштовито импровизованим паноима, организована је 25. новембра 2011.године изложба пристиглих студентских радова на тему "Исцелитељски врт" за "Сирогојно".
Наиме, у фебруару је почела реализација ове идеје између школе "Сирогојно" и Шумарског факултета, а у најскорије време комисија ће наградити најуспешнији рад који ће бити и реализован у уређењу пространог школског дворишта.
Иначе, како је подсетио директор Селим Горани, у пространом поткровљу школе већ је почела адаптација 450 квадрата за потребе дневног боравка.

Студенти треће године Шумарског факултета Одсека за пејзажну архитектуру и хортикултуру са својим професорима и менторима нису уопште сакривали радост што је 10 најбољих радова представљено јавности на изложби у школи. И, наравно, сви се надају да ће баш њихово дело заживети у дворишту школе.
Иначе, студенти овог одсека шумарства су већ на овакав начин релаизовали озелењавање површина на Ади и у једној сличног школи на Врачару.
Асистент Андреја Тутунџић нам је рекао да на овај начин наставници покушавају да ангажују студенте и докажу им да у Србији имају посла.

"Земун инфо" пратиће ову акцију и реферисати о раду  који ће бити реализован када се обезбеде средства.


0 Коментари