Одборници Скупштине општине Земун усвојили су касно поподне на својој 27.седници буџет општине Земун за предстојећу 2012.годину.
Известилац, начелник општинске управе Југослав Петковић истакао је да је буџет скроман и штедљив, и да је симболичних 70 милиона динара предвиђено за капиталне инвестиције. Иначе су за функционисање управе у Земуну предвиђена средства од нешто више од 733 милиона динара, од чега је више од 600 милиона из градске касе.

Опозиција је предложеном буџету замерила недовољно јасно трансферисање пара по одређеним позицијама, са којих Веће може, како је више пута поновио Здравко Станковић, шеф одборничке групе За европски Земун, ребалансом пребацивати на неке сасвим друге, посебно у изборној години.
На последњој седници СО Земун у години која се ближи крају одборници су усвојили и Одлуку о потврђивању чланства ГО Земун у СКГО, Одлуку о изменама и допунама Одлуке о месним заједницама на територији ГО Земун, решења о давању сагласности на статуте месних заједница, именовање новог члана Изборне комисије на предлог СРС(уместо Жељка Винчића Вукмана Ракочевића) и закључком дали позитивно мишљење на нацрт Плана детаљне регулације дела привредне зоне уз Батајнички пут.

0 Коментари