Генијални научник Никола Тесла на слици академског сликара Миодрага Јелића

У скупштинској сали општине Земун 15.децембра 2011.године одржана је промоција и најава  велике светковине науке и духа „Теслин дан“. Манифестација која се одржава 10.јула на дан рођења великог светског научника Николе Тесле, уврштена у манифестације од општинског значаја, 2012.године биће и централни скуп свих теслијанаца, најављено је овом приликом у Земуну.
Председник највеће светске Научне фондације Никола Тесла из Филаделфије-Никола Лончар


Присуствовао јој је Никола Лончар, председник највеће светске Научне фонације „Никола Тесла“ из Филаделфије, који је овом приликом у препуној скупштинској сали рекао следеће:
„Драго ми је што вас видим на окупу, посебно неке своје старе пријатеље које дуго нисам видео. При доласку у Београд, било ми је драго да слетим на аеродром „Никола Тесла“. Затим сам посетио Музеј Николе Тесле, Електротехнички факултет и средњу школу који носе име великог научника, срео пуно уметника инспирисаних делом генија, и боравио међу Теслиним сународницима. Јако сам срећан због тога што сам видео.
Директорка манифестације "Теслин дан" др Олга Зорић

Ја сам отишао први пут из своје земље 1983.године. Вратио сам се на три године. Бавио сам се проналазаштвом.
Интересовање за Теслине проналаске обузело ме је давне 1960.године, појачано доласком моје породице из Хрватске у Земун, где нам је у комшилуку живео и Ђуро Гостовић, не само спортиста, већ и лични Теслин пријатељ. Много је утицао на мене.

Љубинко Илић, председник СКАИН-а
Проналазаштвом сам почео да се бавим 70.године и први пријављени проналазак је био аутомобил на воду. Исте године сам пао из физике и онда сам помислио како ћу у ствари тек кад одем у Америку постати прави проналазач, као и Тесла.
Познати композитор Милутин Поповић-Захар, потпредседник САИН-а обећао да химну Николи Тесли поклони граду Земуну

Одлазим 73-е и радио сам седам-осам година на проучавању сигурносних система. Враћам се 90-е и са фабриком „Фасо“ на уговор развио више од 30 система за безбедност. Врата и аларме које смо производили лепо смо продавали неко време на тржишту Србије.Уложили смо у то што данас никог не интересује више од три године рада. У тој екипи су били и економисти који су испитивали тржиште и једног од њих видим данас са нама.
Иноватор инжењер Горан Марјановић представио је први прототип Теслиног нехерцијанског генератора

Кад сам напустио поново земљу питао сам се зашто је то тако, можемо ли још нешто да урадимо како бисмо опстали, зашто толико знања и технологија расејавамо по далеком свету уместо да остане нама, научимо свашта и опет желимо да се вратимо кући...Међутим, они који су желели да се врате, нису наилазили на добар пријем, једноставно је већина њих за Отаџбину изгубљена бесповратно.
Позивница за инг Горана Марјановића за конференцију о Тесли у Филаделфији 2012

Први клуб „Никола Тесла“ основан је 2004.године у Филаделфији и у србској цркви као клуб проналазача. Идеја нам је била да пренесемо технологију у своју земљу. Интересовање за учлањење у клуб је постајало све веће. Највећи број чланова нису, међутим, били проналазачи, инжењери, већ они који су желели да што више сазнају о Тесли. Тако смо 2006.године основали Клуб Никола Тесла, на 150-годишњицу рођења великана. Од државе и града добили смо простор за рад. Због огромног прилива чланства 2008.године поднели смо захтев за оснивање
Др Олги Зорић титула почасног председника Научне фондације Никола Тесла и председника Фондације за Србију
Научне фондације, невладине, непрофитне организације, због огромног броја оних који су желели да наставе истраживања енергије, преноса енергије и слободних комуникација. Велики број чланова је био из наше средине: др Предраг Бакић, др Покрајац, однедавно земунски зет, велики број наших стручњака који раде на Источној обали је у сваком моменту спреман да ради са нама и помогне.
Јединствен у свету: Теслин нехерцијански генератор приказан у Земуну

Сваке године од 5.-10.јула приређујемо научну конференцију, на коју долазе теслолози из целог света, озбиљни научници и истраживачи. У првом делу конференције бавимо се Теслиним животом и делом, у другом-проналазаштвом. Конац конференције је „Теслина ноћ“ која се одржава испод Звона слободе, где је проглашен Амерички устав, у ноћи између 9. и 10. Јула. То је вероватно једини дан кад се србска застава завијори на том месту федералне владе. Никада нико није имао никаквих проблема, вероватно из разлога што је све то уприличено у Теслину част. Најеминентнији Срби из целе Америке држе предавања, а интересантно је да је и огроман број Италијана присутан. Млади Американци у Тесли виде солуцију, они знају да би Теслини проналасци довели до тога да невоља на земљи буде мање, тако да је цео један покрет у Америци везан за Теслу. Примамо огроман број захтева за оснивање клубова са Теслиним именом широм Америке и света.
Сви теслијанци су желели да упознају Николу Лончара
Са пуковником Дејаном Ивановићем из 224-Центра за електронска дејства ВС
Ова фотографија ће у албуму вашег извештача заузети почасно место: Никола Лончар и Ж. Ж.


У Чикагу је 5.новембра основан Клуб са Теслиним именом, а постоје и у Детроиту, Лос Анђелесу.
У холу општине Земун биле су изложене слике академског сликара Миодрага Мише Јелића инспирисане Теслом

Србија, ипак, има најбоље теслологе. Ви сте сви овде ствараоци, уметници, дивни људи.
Кад нам је постало јасно да ово превазилази наше снаге, прераста у светски покрет и пројекат, а не неки посао везан за Николу Лончара и његову околину, одлучили смо се да га преселимо у Србију. Драго ми је што је избор пао управо на Земун.
Често имамо позиве разноразних оргаизација за путујуће изложбе и њих организујемо тако да 10 процената представља историја оТесли, 10  Теслини проналасци, 10 како ће свет изгледати кад се реализују Теслини проналасци. То је нешто што би свет требало да мотивише у овој економској кризи. Излаз из ње записан је пре више од једног века. Треба да нам служи на понос што је то учинио наш сународник Тесла.

Очекујем од вас и надам се да ћете помоћи др Зорић која остаје овде са вама. Преко сателита укључићете се у централну прославу годишњице Теслиног рођења“- рекао је за скупштинском говорницом председник највеже Научне фондације Никола Тесла, Никола Лончар, гост Земуна из далеке Филаделфије. 

ЦЕНТРАЛНА ПРОСЛАВА У ЗЕМУНУ
О значајају дела Николе Тесле, циљевима и програму манифестације „Теслин дан 2012“ директорка  манифестације мр Олга Зорић, иначе заменик председника СО Земун, рекла је следеће:

„У име председника општине Земун прочитаћу писмо које нам је оставио док је отишао да са другим градовима и општинама преговара о заједничком обележавању „Теслиног дана“: „Општина Земун као локална самоуправа са задовољством помаже реализацију манифестације и догађаје који имају шири друштвени, научни и културни  карактер. Препознајући велики значај очувања успомене и промоције лика и дела Николе Тесле општина Земун је манифестацију „Теслин дан“ уврстила у програм редовних годишњих манифестација и на тај начин се придружила светским градовима попут Њујорка, Филаделфије, Перта и Загреба. Никола Тесла је био човек невероватних,  великих идеја, визионар, човек изузетне снаге, а и данас његов лик и дело не познају границе, чему у прилог говори и светски карактер манифестације „Теслин дан“. Почаствовани смо што ће централна прослава рођења овог познатог научника, 10.јула 2012.године бити организована управо у Земуну.  Председник општине Земун, Бранислав Простран“
Директорка манифестације „Теслин дан 2012“ др Олга Зорић је наставила:
„Уважени господине Лончар, уважени академици, представници ВС, представници удружења, организација и институција које промовишу лик и дело Николе Тесле, господо новинари, драги суграђани и потшовани гости, велика ми је част што могу да вам се обратим са неколико речи као заменик СО Земун и идректорка манифестације „Теслин дан“ . На почетку у најкраћим цртама желим да вас подсетим на то шта смо све урадили 10.јула ове године. Одлуком Већа ГО Земун донето је решење о обележавању 155 година од рођења великана науке Николе Тесле и ми смо се потрудили да се једном од највећих светских умова на достојан начин одужимо и њему у част смо организовали манифестацију под називом „Теслин дан“. Захваљујући пре свега разумевању управе ГО Земун и пожртвованом раду запослених у овој општини, успешно смо одржали свечаност у част нашег Тесле, коју ће многи од нас памтити по томе што је по први пут у историји наше државе једна општина, један град у Србији  добио подршку великог броја грађана из света са свих континената за одржавање целодневне манифестације у чијем је спровођењу учествовао велики број научних и културних радника, удружења и поштовалаца дела и рада  Николе Тесле. Овом приликом бих се посебно захвалила господину Лончару, без чије подршке ове манифестације не би било, Удружењу ваздухопловне индустрије Србије на челу са председником Велибором Вукашиновићем, захваљујући којем су наши суграђани могли да виде макете авиона и бродова на бежични погон, КУД-у Никола Тесла из Београда које је својим програмом обогатило манифестацију и који су изложили јавности барјак који је за  овај КУД креирао 1928-е Никола Тесла и послао из Америке. Такође, желим да се посебно захвалим Музеју Никола Тесла из Београда који нам је дао на располагање Теслин трансформатор који је пуштао у погон инжењер Горан Марјановић, глумцу Љубивоју Тадићу који је маестрално и непоновљиво надахнуто говорио одломак из представе „Тесла или прилагођавање анђела“ пред бројним окупљеним грађанима, Књижевном клубу „Иво Андрић“ из Земуна који су представили своја остварења инспирисана Теслом, књижевнику и историчару Божидару Кљајевићу који је говорио о пореклу презимена Тесла, Атељеу и галерији „Чубрило“ која је приредила изложбу фотографија из албума Николе Тесле. Захваљујем се члановима Акције „Изградимо Теслин торањ у Србији“ и господину Душану Синадиновићу, који окупља више десетина хиљада грађана Србије и који нас увек подсећају да је Тесла човек из народа, али да он уједињује читав свет.  Као и представницима медија који су се потрудили да широј јавности пренесу нашу поруку да смо сви ми сведоци чињенице да је Теслин дух незаустављив, да границе не постоје, као што нису постојале за његов ум, те су Филаделфија, Њујорк, Онтарио, Загреб, Перт, Земун и многи градови широм земаљске кугле истог дана, истог часа били светионици апсолутног и непоновљивог Тесле.
Користим ову прилику да се посебно захвалим члановимАа Организационог одбора за обележавање манифестације „Теслин дан“, Земун 2011.године, Даници Симић, Горану Перуничићу, др Ксенији Узуновић, Александру Милинковићу, Ђорђу Чубрилу, Велибору Вукашиновићу, Владимиру Јеленковићу, Горану Марјановићу, који су се заједно са мном потрудили да покажу свету шта данас представља Тесла.
Убрзо након одржане манифестације „Теслин дан“, на СО Земун једногласном одлуком одборника донето је решење да ова манифестација постане редовна годишња манифестација општине Земун. За директора манифестације именована је моја маленкост, за председника Организационог одбора Никола Лончар, председник Научне фондације Никола Тесла из Филаделфије, за председника Програмског савета Владимир Јеленковић, директор Музеја Никола Тесла и за чланове Програмског савета манифестације „Теслин дан“ Велибор Вукашиновић, председник УВИС-е, Горан Марјановић, физичар и инжењер електротехнике, проф.др  Велимир Абрамовић, Александар Милинковић, публициста и новинар, Петар Кнежевић, директор ТЕ Никола Тесла и Ђорђе Чубрило, власник Атељеа „Чубрило“.
Дозволите да најкраће што могу кажем о циљевима и програму одржавања манифестације „Теслин дан 2012“. 10.јула 2012.године Земун ће бити домаћин ЦЕНТРАЛНЕ СВЕТСКЕ ПРОСЛАВЕ ОБЕЛЕЖАВАЊА ГОДИШЊИЦЕ РОЂЕЊА ОВОГ ВЕЛИКАНА! Тачно у поноћ 9. на 10. јули путем видео линка гледаоци широм планете ће бити у могућности да прате обележавање годишњице рођења Николе Тесле које ће се одржавати у више светских метропола истовремено и на тај начин ће Земун обележити почетак манифестације.
Општина Земун ће расписати ликовни и литерарни наградни конкурс за све ученике основних и средњих школа на тему Никола Тесла. У сарадњи са научним и културним институтима, образовним институцијама, ресорним министарствима Републике Србије, стручњацима и научним радницима, као и гостима  из иностранства одржаћемо велики научни скуп посвећен  животу и раду Николе Тесле. Током манифестације „Теслин дан“ на више локација ћемо публици представити остварења наших ликовних и књижевних стваралаца инспирисаних ликом и делом Николе Тесле, а у оквиру манифестације Лето на Гардошу 10.јула 2012.године наЛлетњој позорници биће изведена представа „Тесла или прилагођавање анђела“. Током дана ћемо приказати изуме и патенте младих проналазача из Србије. У реализацији манифестације придружиће нам се култруно-уметничка друштва, велики број удружења грађана и поклоника лика и дела нашег великана. Академски сликар и вајар Нада Денић, иначеЗемунка која живи и ради у Панчеву, израдила је лик Николе Тесле у рељефу, који ће бити на општинским плакетама за учеснике манифестације „Теслин дан“.
Са поносом могу да истакнем да смо за само неколико месеци након одржавања манифестације „Теслин дан“ добили подршку и позив за сарадњу са удружењима и грађанима широм Србије али и из читавог света, што без лажне скромности у овом тренутку представља већ милионски аудиторијум.

Циљ нам је да у што већој мери промовишемо идеје и научна остварења Николе Тесле и подстакнемо младе научне истраживаче да се у што већој мери остваре.
Кажу да је Тесла изумео 20., али да ће његове идеје у пуном смислу обележити 21.век. Ми смо на почетку овог века сведоци да је то истина, да се то остварује.
Посебно желим нешто да вам кажем вечерас; оно што је Тесла целом човечанству, то на првом месту треба да буде нама Србима. Он је ако не једини, оно најбољи бренд који Србија и србски народ има, који нам широм отвара врата у цео свет. Као што је Новак Ђоковић недавно на тениским теренима  задао као домаћи задатак многима, то је Никола Тесла учинио на пољу науке и до дан данас остао је број 1.
Користим прилику да позовем све општине и све градове у Србији, али и у читавом свету да почну са обележавањем дана рођења Николе Тесле, јер Тесла је задужио човечанство својим делима и на тај начин ујединио свет.
Захваљујем се свима који су са нама данас овде и позивам вас да нам се придружите да заједно наставимо да креирамо оно што је Тесла започео. Ово радимо за Теслу, за нашу Србију, за читав свет. До скорог виђења на манифестацији „Теслин дан“!
У наставку вечери, директорка манифестације „Теслин дан 2012“ уручила је решење о именовању за председника Организационог одбора Николи Лончару и монографију општине Земун на поклон.

Председник Србске краљевске академије иновационих наука (СКАИН) Љубинко Илић упозно је присутне са активностима јединственог  Удружења проналазача и научника Србије „Теслијанум“.
„Удружење има седиште у Земуну у Рударском институту, где ради око 10 година. У програму УПИН има и трибину „Теслијанум“ која се одржава месечно.  Удружење има проналазаче, иноваторе и научнике организоване кроз секције. Пре осам година организовало је запажену изложбу „Хиљаду дана са Теслом“, која је увеличала 150.годишњицу рпђења великог научника. Трибине „Теслијанум“ су комбинација праксе и науке, и одржавају се у просторијама Министарства вера и дијаспоре.
Негујемо дух младих, за које смо увели менторски систем за младе проналазаче и таленте из свих дисциплина (и спорта). Ментор математичаре, физичаре и проналазаче води кроз систем истраживања и постижу се врло завидни резултати-многи су, захваљујући овом систему добили одговорне и плаћене послове.“

Потпредседник Србске академије иновационих наука (САИН) Милутин Поповић Захар поздравио је све присутне у својству „човека који воли Теслу, композитора, а не научника“.  Захар је испричао како је и због чега постао теслолог. „Тесла је човек ваннационалан. И он је, као што је Ајнштајн рекао „само следио мисао Бога“. А кад је једном био на турнеји по Америци, сваки дан је одлазио у Теслину собу у хотелу „Њујоркер“.  Занео се Таслом и почео да чита све што је о њему написано и што би му дошло под руку.
Захар је био импресиониран бројем поштовалаца Тесле који су се те вечери окупили у здању општине Земун, иако је напољу сипило као из кабла. У одушевљењу је признао да ће направити химну  „великом  Моцарту науке“, Николи Тесли коју ће поклонити граду Земуну.

СВЕТСКА ПРЕМИЈЕРА ТЕСЛИНОГ ГЕНЕРАТОРА

Физичар, инжењер, иноватор Горан Марјановић представио је  револуционарно откриће-иноватор Теслиних таласа. (Прецизности ради, због стручњака који ће, може бити ово читати, преносим сваку Марјановићеву реч):
„ Можда је термин „револуционарно“, како је Теслин иноватор најављен прејак, видећете то и сами, па донесите суд о томе. Свима се захваљујем што сте дошли у овом броју, ви сте доказ да Теслина мисао и даље живи и да је његово дело толико величанствено д аи после 100 година побуђује пажњу обичних људи и изазива интерес и код младих и код оних у годинама да покушају да дају неки лични допринос његовом делу.
О Тесли доста знамо и не бих се бавио његовом биографијом, већ делом.
Он је за мене један од најморалнијих људи и једна од најхуманијих личности у људској историји. Радио је више од 20 сати дневно, до смрти, никада за себе и своју личну корист, већ искључиво за добробит човечланства и ја га тако доживљавм.
Његов је живот борба младог, паметног истраживача који је у сукобу са култом новца као јединим мерилом успеха на Западу. Мислим да је то један од кључних разлога што је његово дело остало нереализовано.
Тесла је једном рекао „Ја више не радим за садашњост, ја радим за будућност“. Мислим да је та његова будућност ова наша садашњост. Сигурна сам да ће његове идеје кад-тад бити остварене. Захваљујем вам се што својим присуством кроз неку врсту синергије дајете снагу тим идејама да буду остварене. Мој сусрет са Теслом је проистекао из мог бављења физиком. Сви се ми овде углавном познајемо и ви знате мој рад. Ја сам аутор модела квантиране густине енергије, који ми је омогућио да повежем оно што је највеће и изван нас, као што су планете, звезде, галаксија, па и васколики свемир и онога најсићушнијег што је унутар нас, свет атома, протона, електрона  и још ситних честица и што је још интересантније-онај духовни аспект реалности, који је у још дубљим енергетским нивоима.
Та моја спознаја просторно-временских односа на целој тој скали огромних величина од  суптанцијалних објеката који припадају макросвемиру до микроструктуре до хиперсвемира и духовног спекта наше реалности, у једном свом сегменту је имала део који ми је био непопуњен, усуђујем се да кажем 10 година. То је део који је у опсегу електромагнетних таласа на доњем њеном крају и који припада спектру врло ниских фреквенција од неколико херца до двадесетак килохерџа. Оно што мој модел показује и што је најинтересантније је да свим квалитативно различитим доменима електромагнетских таласа или спектра је придружена једна честица, односно њена максимална честична или контролова енергија. Последњи у том низу је био фотон. Фотон је квант носиоц свима нама знаних електромагнетних таласа. Испод њега је била једна област непопуњена, нисам могао наћи објекат у природи који би се ту уклопио. Јер, тај мој модел је заправо пандан Мендељејевом систему периодних елемената, с тим што су код мене обухваћене све форме егзистенције које постоје у башти коју је створио Бог и коју ми зовемо природа.
Читајући Теслине патенте, на једном месту сам нашао његове речи да он препоручује за употребу таласе од 6 херца до 20 килохерца, што се савршено уклопило у очекивања модела за стабилни објекат на квантном нивоу осам. Уз то је Тесла рекао и то д а не ради са херцијанским таласима. Молим вас, један човек за којега се сви слажемо да је интуитивни геније је изјавио да не ради са херцијанским таласима, што је мени значило да ради са неком дргом врстом енергетских вибрација чији квант носиоц није фотон! И то ме је охрабрило да, судећи и по бројевима које је дословце навео, помислим да су Теслини нехерцијански таласи оно што је природа вековима чувала а том свом месту за тај део наше реалности.
Детаљније се бавећи и проучавајући његово дело, уверио сам се да је то тачно и тај сам део спектра назвао „Теслиним таласима“- Значи, оно што ја подразумевам под именом „Теслини таласи“ јесу на неки начин „нехерцијански таласи“ како их је, пак, он звао.  Иначе, Теслини таласи, чији је квант носиоц теслион, је у хијерархији испод фотона у смислу енергије, дакле, ближе духовном аспекту наше реалности и самим тим је по својој форми и структури подобнији за комуникацију са биолошким системима од класичних херцијанских таласа. Друго, Теслини таласи су по мојим истраживањима једна димензионо богатија вибрација која не може да се опише постојећом Максвеловом теоријом из простог разога што се њоме не могу описати скаларни таласи, него само трансферзални, обзиром да је у њеној интерпреатацији извлачен да би рачун био једноставнији. Зашправо се ради о томе да би тиме био отклоњена могућност описа лонгитудиналних таласа код којих се не може обуздати брзина кретања, односно практично је могуће постићи брзине које вишеструко надмашују светлост, док код ових који су остали, то су трансферзални, код њих је врло лако могуће одржати константност брзине светлости .  То је један од разлога, има и других, сувише стручних, у сваком случају моје изучавање модела његовог уређаја из Колорадо Спрингса које се често назива „трансформатор“, а које је Тесла звао другачије да би га и именом одвојио од осталих уређаја врло сличне конструкције, али врло битно суштински различитог принципа рада. Имао сам срећу да дођем до тог свог модела који ми је омогућио да спознам и ону инверзну страну ове реалности која за науку постоји само у домену виртуелног света или у домену квантно-гравитационих тунела и томе слично. И кад је реч о Теслиним таласима, они се донекле могу схватити у оквиру постојеће  Максвелове теорије једначине, али само као сенка свих тих догађаја или у форми такозваних таласа непостојаног мода, онда су то таласи чији је таласни број негативан, што значи да имају негативну таласну дужину, негативну фреквенцију, са овим се боље можете упознати у делима Ница, суперлуминални експерименти, и он сматра да се у зони тунелирања коју таласи прелазе практично тренутно је управо та форма енергије. Теслини таласи отприлике имају сличну структуру, они су димнезионо богатија форма и ми овде можемо да видимо само њихову сенку у форми нама знаних, чулно и верно доступних електромагнетних таласа.
Ово је упрошћено, детаље можете наћи на мом сајту.
А захваљујући фирми „Мраз“ и њеном власнику Чедомиру Мразу успео сам да реализујем неке од својих идеја и спознаја до којих сам дошао анализирајући Теслино дело и тако направио уређај који носи званичан назив „Од Горан Тесла трансформер“ , иначе је то ГЕНЕРАТОР ТЕСЛИНИХ ТАЛАСА. Верујте ми, први на свету колико је мени познато и доступно. Оваква завојница не постоји, рађена је по принципима, али се битно и суштински разликује од свих класичних по принципима на којима је направљена. Код ње је заступљена вишедимнзионална резонантност, управо онаква какву је Тесла применио на својој додатној завојници у Колорадо Спрингсу.  Разлика је огромна и не може бити сагледана са аспекта класичне науке, која разматра само познате феномене, индуктивност, капацитивност, међусобну  спрегу, самокапацитивност, али то нису довољно јасни параметри којима би се објаснио његов рад. Рад његовог уређаја је вишедимензионалан и тешко га је објаснити са аспекта класичне науке у реалном свету какав је описан нашом теоријом, јер ми нашу реалност описујемо са три просторне и једном временском координатом, а то је сувише мало за истинску реалност у којој заиста живимо и за коју сви знамо да постоји и она која није доступна нашим чулима и мерним уређајима и није описана нашим теоријама.  То није фантазија. Уређај се ради у четири модела, ово је трећи по величини.
Уређај је врло перспективан и мислим да представља једну почетну фазу у истраживању области која је на једном граничном делу науке. Сигурно није у домену метафизике, сигурно није у домену езотерије, него је све засновано на научним теоријам и резултатима који не нарушавају нити уопште доводе у питање важеће теорије, укључујући квантну теорију релативности или било коју другу.“
Председник Научне фондације Никола Тесла из Филаделфије, Никола Лончар уручио је директорки манифестације „Теслин дан 2012“ Олги Зорић (донето 8.октобра 2011.године на годишњој скупштини Фондације)признање и позив инжењеру Горану Марјановићу да присуствује великој научној конференцији у Америци. Признање је добио и председник Земуске општине Бранислав Простран.
Директорка манифестације „Теслин дан 2012“ Олга Зорић проглашена је почасним директором Научне фондације Никола Тесла у Филаделфији и директором за Србију.
Марјановићу су широко отворена врата да као и многи наши иноватори праву срећу окуша у иностранству.
О свом опусу насталом из дивљења Тесли говорио је академски сликар Миодраг Миша  Јелић чије су слике  биле изложене у холу земунске општине.
*Филаделфија је једини град на свету која је дан рођења Николе Тесле прогласила за дан града на Источној обали, захваљујући Научној фондацији Никола Тесла.

2 Коментари

  1. Hvala Zana,
    Hvala opstini Zemun i naravno Dr.Olgi Zoric bez koje se cela manifestacija zapravo nebi desila,hvala svima koji na bilo koji nacin pomazu manifestaciju.Bio je divan osecaj biti sa svima Vama ponovo,vreme je brzo proslo,ali se nadam da ce nasa manifestacija "Tesla dani"u Zemunu da traje vecno ,a mi d ace mo se jos dugo druziti.Tesla je to zasluzio jednu ovakvu manifestaciju od njegovog naroda.Svako odbro od Gospoda,Vas Nikola Loncar

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман11. 1. 2012. 01:33:00

    Draga Zana,
    hvala na trudu i podrsci koju nam pruzas od prvog dana. Tvoj tekst omogucava onima koji nisu bili sa nama na promociji da se na najbolji moguci nacin informisu o svakom detalju, a mi da se podsetimo jos jednom kako je to izgledalo. Iz dana u dan je sve vise Teslijanaca, jer dobre stvari privlace dobre ljude. Raduje me i to sto je sve snaznija podrska iz svih krajeva sveta, zahvaljujuci gospodinu Nikoli Loncaru cije su ideje i energija veliki podsticaj da istrajemo u ovome sto radimo za Teslu i nas narod. Svako dobro od Gospoda, Olga Zoric

    ОдговориИзбриши