У 14 месецу реализације пројекта "Земун на Дунаву" за који је из прграма "Ексчејнџ 3" Земунска општина добила 22 милиона динара, тим који га спроводи организовао је 26. и 27.маја дипломатски викенд.
Одазвали су се амбасадор Јапана његова Екселенција Тошио Цунозаки са супругом и пратњом, Француске Ксавије Деннио, амбасадорка пријатељске и далеке Кубе, представници амсада Финске , Русије, Румуније и Украјине. Поред њих, дипломатском викнеду су присуствовали представници водећих туристичких агенција, којима би крстарење Дунавом била атрактивна туристичка понуда, као и пешачка тура ужим језгром Земуна, али и представници медија.

Домаћини, тим који спроводи пројекат са својим партнерима из Туристичке организације града Крања, као и Високе струковне туристичке школе из Београда, са директором Туристичког центра Земун Петром Јарићем и председником Скупштине општине Земун Зораном Марковићем и чланом Већа општине Земун Ксенијом Узуновић потрудили су се да гостима трочасовно крстарење Дунавом прође у уживању и задовољству.
Менаџер пројекта Нада Ђурић објаснила је у најкраћем зашто је туристима важно да дођу у Земун и шта у њему треба погледати и чиме се од туристичке сигнализације помоћи, док је Наталија Поленц из Крања своје партнере из Земуна даривала правом крањском кобасицом.
Дипломате су уживале у заласку сунца на води који је личио на фантастичне призоре са разгледница.

Путовање им се јако допало и врло је вероватно да ће убудуће знати где да усмере своје сународнике кад сврате у Србију. Традиционално љубазан и добро расположен, почасни грађанин Земуна, господин Тошио Цунозаки захвалио се на лепом догађају и срдачном пријему. Амбасадор Француске је такође био очаран. Представници амбасаде Украјине, који су дошли са својим дечацима, забацили су чак и пецаљке.
Све у свему, редак доживљај.

Сутрадан је уследила пешачка тура Кејом, Господском, Главном улицом до значајнијих споменика историје и културе народа и народности који су оставили трага на лицу Земуна. Амбасадор Црне Горе господин Игор Јововић је заједно са представницима Руске амбасаде уживао у блиставом суботњем јутру и обећао да Земун са пријатељима неће заобилазити.

0 Коментари