Меморијални турнир „Милица Ракић“ у новом руху

Идејни творац турнира који треба да добије меморијални карактер и подсећа на жртву НАТО бомбардовања малу Милицу Ракић из Батајнице, која је постала симбол деце страдалника, и носи њено име, или тачније речено, обновитељ једне,  људским неспоразумом, прекинуте  десетогодишње традиције јесте Слободан Димитријевић Бобан, приватни предузетник из Земуна. Породица мале Милице дала је сагласност да се Меморијални турнир настави и носи име њихове трагично пострадале ћерке.
„Моја идеја је била да се овај турнир држи у свим србским градовима и варошима у којима је НАТО током бомбардовања 1999.године посејао жртве међу децом, а било их је 78“-прича за „Земун инфо“ Бобан Димитријевић.
„У том смислу, послали смо као организатори, кад кажем ми мислим на себе, новоосновани „Национални покрет“, чија је ово премијера на сцени Србије, Удружења грађана „Земунска прича“ и „Покрет за развој Батајнице“, дописе свим градоначелницима да у својим срединама организују турнире у спортовима, а потом дођу на финале у Батајницу, односно изузетне терене насеља „Економија 1“. Међутим, испоставило се, као што смо и претпоставили да ће бити, да многи од званих нису показали нимало слуха за ову дубоко патриотску, националну причу са поруком да нећемо и не смемо заборавити нашу невино пострадалу децу. Завукли су главе у песак, а примећујем да чак и у Батајници, средини из које је сибол детета жртве и дете жртва бомбардовања НАТО алијансе, јењава сећање на 88 злокобних дана када су бомбардери сејали страх и смрт.
Међутим, ова страшна чињеница неће нас зауставити да и наредне године приредимо исти меморијал и учинимо га традиционалним. Наше је да зовемо“- обећава директор Меморијалног турнира Милица Ракић, Димитријевић.
На позив за учешће на турниру одазвало се 20 екипа из Београда, Батајнице и околине.
Фудбал су од 15. до 25.маја играли пионири, ветерани , одржане су и рукометне утакмице у женској категорији, наступао фолклор, обезбеђен значајан наградни фонд за победнике, а публике око терена у насељу „Економија“ не мањка, долазе са свих страна и сваке вечери више стотина посетилаца бодри такмичаре.
Подржимо турнир, покажимо да оправдава своје име, окупимо се у недељу 27.маја у 19 часова у насељу „Економија 1“, када ће се одиграти финалне утакмице, као и ревијалне између ветерана Батајнице и „Партизана“!

0 Коментари