Атеље и галерија "Чубрило" и иконописачка радионица "Свети Лазар" приредили су изложбу радова деце од 6-13 година на Гардошу у суботу, 9.јуна. Интересовање за иконе које су током ове године урадили полазници било је огромно, а на Гардошу владала изузетна атмосфера.
Изложено је 30 икона, као и колекција фотографија које је током рада ових талентованих малишана направио мајстор фотографије и домаћин изложбе Ђорђе Чубрило.


Изложбу је, упознавши присутне са кратким историјатом ове изузетно занимљиве радионице, отворила Марија Бајић, теолог која је иконопис учила и усавршавала у Грчкој и своје умеће и искуство већ пар година преноси најмлађима.
Марија је похвалила посвећеност деце коју учи овом духовном занату, које у себи обједињује сликање и виђење. У овоме часу их већ има петнаесторо, узраста од шест до 13 година, међу којима су и три дечака. Радионица ради у Земуну.

А изложба дечјих радова насталих у радионици са пратећим фотографијама моћи ће да се погледа наредних десетак дана. Уз предиван поглед на кровове Земуна и реке с видиковца на Гардошкој кули, више него довољан разлог за посету.

0 Коментари