САХРАЊЕН РАДОВАН БИГОВИЋ (1956-2012)

На Земунском гробљу је данас, после опела одржаног у манастиру Светог Архангела Гаврила, у којем је био старешина, сахрањен протојереј-ставрофор Радован Биговић.

Сахрани какву наш град не памти присуствовали су највиши црквени великодостојници свих конфесија које се поштују у Србији, дипломате, политичари и многе јавне личности.
Др Радован Биговић био је у два наврата декан Теолошког факултета у Београду, где је предавао Увод у теологију.
Последње године живота, све до изненедне смрти у 57-ој години провео је у Земуну.


НАЦИОНАЛНИ ПОКРЕТ(НП) У МИСИЈИ СОЛИДАРНОСТИ

Новоосновани Национални покрет, чије је седиште у Земуну, у свом писаном саопштењу домаћој и међународној јавности најоштрије је осудио примену силе у јужној српској покрајини. Национални покрет је упозорио српске власти да преузму хитне мере на мобилизацији међународних фактора који могу на Косово и Метохију повратити мир и сигурност и зауздати насиље, које може довести до већих жртава и угрозити стабилност наше земље и региона.
"Није време ни за ћутање, ни за политички вакуум и ми молимо српске власти да се што пре конституишу како би могле да реагују на овакве и сличне изазове"- апелују из НП-а.
НП саопштава такође да је прилаз административној граници са Косовом и Метохијом немогућ јер српска полиција враћа сва возила са српским регистрацијама од Рашке.
"Помоћ у одећи коју су прикупили наши активисти, проследили смо преко православних храмова нашим сународницима"- додаје се у обраћању Националног покрета, који изражава жаљење што возила нису могла дотурити Србима храну, лекове и сва неопходна средства за нормално битисање.


МЕЂУНАРОДНИ ЗЕМУНСКИ САЛОН КАРИКАТУРЕ





Општина Земун је "Међународни земунски салон  карикатуре" од ове године у потпуности преузела, уврстивши га манифестације културе од значаја за наш град.
По 17. пут за редом најбољи карикатуристи света окупиће се у Земуну. Салон се одржава захваљујући Градској општини Земун која је издвојила средства неопходна за ову значајну међународну културну манифестацију.
Свечано отварање одржаће се 6.јуна у среду у 19 часова у галерији Стара капетанија.


Видовдански марш 2012

 Ходочашће од Београда 15. јуна до Газиместана 28. јуна (Видовдан) – покајнички и ходочасни марш вере и воље – пријаве и обавештења: 064 902 1312 – детаљније:  http://1389.org.rs/vidovdanskimars2012.html За Бога и Српство!






0 Коментари