У години значајног јубилеја, када земунска ОШ "Лазар Саватић" обележава 50 година постојања, рада и успеха, Сретењска и Вукова награда, за изузетан допринос очувању традиције и унапређење наставног процеса, крунисале су прегалаштва вредног и узорног колектива.


 С тим поводом је у просторијама школе 16.марта 2013.године одржана свечана академија пред најугледнијим некадашњим ђацима, високим званицама из верског, друштвеног и политичког живота.
Била је ово једна од бројних прилика да ученици и наставници ове угледне школе, која је одликована и Сретењском наградом, односно сребрном звездом Републике Србије за допринос занњу и традицији, покажу само део својих дарова и умећа. Мали и хор ученика виших разреда отпевали су дечје, народне и духовне песме, док су литерарна и драмска секција извеле оригинална рецитал псовећен животу и делу оца србске писмености Вука Стефановића Караџића, чију је награду школа прослављала овога дана.
Поклоне, златнике са ликом Вука Караџића и грбом школе добили су угледни гости: најпре изасланик председника Републике Србије Ненад јевремовић, високи духовници и покровитељи ове школе, као и наставници и чланови колектива.

0 Коментари