На девету годишњицу мартовског погрома, када су помахнитали Шиптари уз помоћ својих западних ментора из свих распоооживих оружја напали на нејаке и ненаоружане Србе, преостале после рата на Косову и Метохији 1999.године, у престоном Београду окупило се неколико хиљада људи да покаже својим сународницима и свету да нису заборавили злочине, да Србија памти.

Махом млади, интелектуалци и "привремено расељени и прогнани" с Косова и Метохије, са заставама Србије у рукама које су се високо вијориле, испраћени подсетником Милице Ђурђевић, српске Заветнице, кренули су у протестну шетњу до Председништва Србије.
Певало се и орило Косову и Метохији, Србији, а на челу колоне читали су се транспаренти: Света земљо, мили роде, са вама смо до слободе; Светог Саве нам је завет остао да бранимо наше Косово, Тамо где је Грачаница, никад неће бити граница!
Деца Србије, њена со и будућност, носили су у рукама црне флорове погинулих Срба у седамнаестомартовском погрому. Нашли су се на мети само због тога што су били Срби!
У дивљању шиптарских разуларених хорди које су се марта 2004.године отели контроли настрадало је осморо Срба, док их не близу хиљаду било тешко претучено и повређено, етнички је почишћено на дестине српбских насеља, а разорене су и спаљене србске светиње, докази србског постојања на светој земљи из 14. и 15.века. Изгорело је на хиљаду кућа, штала, амбара, зграда, здања и установа.
Овај дан на београдском Тргу републике обележила је изложбом на тему погрома и Владина канцеларија за Косово и Метохију. Као да ће нам збго тога бити лакше, назвала је "Злочин без казне"!?! (Зар није право легитимне и признате државе, Србије, да брани своју територију и народ, уставни поредак и закон?)
Са Трга републике дуга колона наставила је шетњу до Председништва Србије, где су Заветници развили црну заставу исписану белом истином: Сишли сте са  ума, продајете земљу због датума.
Милица Ђурђевић је и на овој станици, преко пута Председништва Србије подсетила на страдање, погром и прогон без казне, а председника на предизборно обећање да ће о решењу за Косово и Метохију расписати референдум.
Колона се затим упутила улицом Србских владара до храма Светог Саве, где су учесници протестне шетње запалили свеће за своју пострадалу браћу у мартовском погрому (који, на жалост траје).
Иако је у колони био симболичан број грађана у односу на све оне који су предност дали поподневној дремки на Покладе, Србија је показала својој браћи мученицима на Косову и Метохији који је бране и одолевају да их није заборавила, да памти и броји сваку њихову сузу. А дуг се, једном, тако учи историја, мора намирити.

0 Коментари