Према пристиглим најавама у суботу нећемо знати где пре да проведемо дан. 
Наиме, УГ "Земун мој град" организоваће богат програм од поднева, који осим спортских сусретања и надметања подразумева добру забаву и дегустацију земунских специјалитета.
Фешту на истом месту и отприлике у исто време најављују и Винари Србије, који ће изложити своју понуду вина.

Сазнајемо и да ће ДСС приредити некакав програм, али немамо ближе потврде о садржају.
А на нашу адресу стигао је допис земунске поликлинике Егзакта, која ће бесплатно обављати превентивне прегледе, такође у суботу:
Saopštenje za javnost
Događaj – Besplatni pregledi Poliklinike Egzakta Medika na otvorenom u srcu Zemuna

Zemunska Poliklinika Egzakta Medika organizuje u subotu, 15.juna besplatne preglede za građane i savetovanja sa stručnim lekarskim osobljem poliklinike za sve građane koji budu bili na zemunskom šetalištu na početku Magistarskog Trga (pored kafića "Zem-Zem") u periodu od 9 do 14 časova.
Sugrađanima će biti omogućeno da se izmere krvni pritisak, očni pritisak, da izvrše kontrolu glikemije i dermoskopiju, a na usluzi građana biće stručno medicinsko osoblje Poliklinike od kojih će moći će da dobiju savet i informišu se o preventivnoj brizi o zdravlju.
Cilj ovakve akcije pregleda na otvorenom jeste da se građanima ukaže na značaj odlazaka na redovne preglede i preventivnu brigu o zdravlju.
"Imamo jasan motiv kod organizovanja ovakve akcije u Zemunu. Mi smo Zemunska Poliklinika. Naša dužnost nije samo da na pravilan i stručan način brinemo o našim pacijentima, već se ona odnosi i na ukupnu brigu o zdravlju i edukaciji zajednice o načinima prevencije i lečenju. Želimo da u u neposrednom kontaktu sa surađanima, upoznamo što veći broj njih sa postojanjem i radom prave zemunske poliklinike u njihovom susedstvu, posebno da naglasimo jedno od osnovnih operdeljenja u našem radu a to je rad na sprečavanju i ranom otkrivanju bolest, na preventivi u pravom smislu te reči. Očekujemo da ćemo u neposrednom razgovoru sa sugrađanima i tokom obavljanja tih nekoliko osnovnih preventivnih dijagnostičkih postupaka uspeti da predstavimo našu polikliniku kao u svakom pogledu dostupan servis njihovog zdravlja i da podvučemo značaj redovnih kontrola i svesti o tome. Želimo da među našim lekarima, prepoznaju svoje doktore kojima će i u slučaju potrebe sa punim poverenjem prepustiti rešavanje svojih zdravstvenih problema. Želimo da pružimo stručan medicinski savet našim sugrađanima",  objašnjava Dr Gordana Pantelić, jedan od osnivača Poliklinike Egzakta Medika.
Pregledi na otvorenom biće realizovani iza paravana, uz savetodavne razgovore u srcu Zemuna, pored kafića "Zem-Zem", Magistarski Trg 18.

Poliklinika Egzakta osnovana je 2009.godine i nalazi se Zemunu, u Bežanijskoj 5. Poliklinika Egzakta medika, pruža Vam mogućnost obavljanja velikog broja specijalističkih pregleda, a uz to i mogućnost brojnih dijagnostičkih i terapijskih procedura. Poliklinika pruža mogućnost organizovanih sistematskih pregleda, kako za žene, tako i za muškarace,kao i niz drugih pregleda za sve uzraste. Čitava akcija pregleda se ne naplaćuje i predstavlja doprinos Poliklinike Egzakta ka jačanju svesti sugrađana u obavljanju pregleda i sa naglaskom na preventivu kada je reč o zdravlju  i navikama u redovnosti pregleda.
Изаберите, миксујте по сопственом нахођењу!
"Земун инфо" вас позива и жели добар провод и -налазе код стручњака запослених у "Егзакти"! 

0 Коментари