САБОР СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА, ПЕТРОВДАН, СИМБОЛИЧНО ЈЕ
ОБЕЛЕЖЕН И ОВОГ ЛЕТА У НАШЕМ ГРАДУ. СИМБОЛИЧНО, ЗАТО ШТО ЈЕ ИЗ СВЕГА ВИЂЕНОГ ДАНАС ДУЖ ЗЕМУНСКОГ КЕЈА ОД "РАДЕЦКОГ" ДО "ЧЕТВЕРЦА" (И ДАЉЕ) НА СВЕГА ПАР МЕСТА ВИЂЕН ТРАДИЦИОНАЛНИ КОТЛИЋ И ДЕГУСТАЦИЈА РИБЉЕ ЧОРБЕ, УПРАВО КАКО ПОКАЗУЈУ НАШИ СНИМЦИ

НАЧИЊЕНИ ОКО ДВА ПОПОДНЕ.
КОТЛИЋ СЕ НИЈЕ ПАЛИО ЧАК НИ ИСПРЕД "ГАРДОША", ВЕЋ ЈЕХЛАДАН СИМБОЛИСАО ЗА ОВО МЕСТО ДО ДАЉЕГ УГАШЕНИ ОБИЧАЈ СВЕТКОВАЊА РИБАРСКЕ СЛАВЕ.
ГРУПА НАШИХ СТАРИЈИХ СУГРАЂАНА КУСАЛА ЈЕ РИБЉУ ЧОРБУ СПРАВЉЕНУ, ЧИНИ СЕ, ИЗЈУТРА, ЗА СТОЛОМ И КЛУПАМА ИСПРЕД "ХОЛИВУД СТАРС"-А, А СЛЕДЕЋЕ МЕСТО ГДЕ СЕ ПЕТРОВДАН ОБАВЕЗНО СЛАВИ БИО ЈЕ КЛУБ "РАДЕЦКИ". НЕ ПУН КАО НЕКАДА, НЕ СА ВИШЕ КОТЛИЋА ЗА НАДМЕТАЊЕ, АЛИ ИПАК УЗ ПОЗНАТИ ОРКЕСТАР ИЗ ЈАКОВА КОЈИ ЈЕ ЗВУЧАО ИЗУЗЕТНО РАСПЕВАНО И НАДАХНУТО.
"КРИЗА ЈЕ, СЛАВИ СЕ ДАЛЕКО СКРОМНИЈЕ"-НЕВОЉКО ПРИЗНАЈЕ ДЕЈАН ДРОЊАК, ВАЈКАЈУЋИ СЕ И НА ПОСАО И НА ПОСЕТУ.
НА КЛУПАМА УЗ ВОДУ НИ ЈЕДНОГ РИБАРА.
КАЖУ ДА СЕ НЕШТО ВЕСЕЛИЈЕ СЛАВИЛО У "ТРИ ЛАЂАРА".
И СВЕ ЈЕ БИЛО ТАКО ТУЖНО И СИМБОЛИЧНО.

Лично, имам огроман разлог за тугу.
Прошле године сам већ изјутра у "Радецком" препознала у лику млађаног Павла Кнежевића који је са дедом Миладином Саџаковићем дошао да прослави Петровдан, своју другарицу Сању, његову мајку.
Истога дана сам је звала телефоном у Торонто где годинама живи и ради са породицом и пробудила да јој јавим да сам је по сину препознала.
Мејлом сам јој послала слике њеног сина и оца из "Радецког", као и атмосферу родног града на Петровдан.
Ове зиме Александра Кнежевић (1966) нас је поптуно изненада напустила, направивши огромну рупу у мом срцу. Нек` јој је лака земља и да се Бог смилује њеној племенитој души!...

0 Коментари