Dupli sms: "Čula si za salon, ako ti treba frizer, pozovi me, doći ću kući", u potpisu G...
Zbunjena, koristim priliku gotovo istoga časa, skoro u ponoć da proverim "to" za salon.
"Salon IN" u ulici Radeta Končara, tada mlada i ambiciozna vlasnica Ivana otvorila je s ogromnim ambicijama. I sama vrhunski majstor, usred navalice, morala je da zakazuje "prijem".
Posao je, pored dunđerskih salona u izobilju, procvetao.

Zaimala se Ivana i uzela salon u zakup u Beogradu, u prometnoj Sarajevskoj ulici, pripremala svoje majstore za revije, davala savete u štampi, pojavljivala se... Pamtim njena prva samostalna i uvek domaćinska letovanja. Ko ima ambicija, planira. A Ivana je planirala i sanjala.
Došao je auto, stan, velelepna svadba iz njenih snova. Sama je sebi kreirala haljinu za venčanje. Decu narađala i dočekala da joj se život pretvori u borbu za opstanak.
Činila je sve da racionalizuje posao. 
Ali, kad je sve teže odanim majstorima skupljala za plate, na sopstvenu štetu, sela je na loptu i razmislila.
Plod verovatno najteže odluke koju je donela u životu je, verujem, oglas "Izdaje se salon sa kompletnom frizerskom opremom". Na njenom autu isti broj mobilnog telefona i poruka "Prodaje se".
Pakuje i Ivana kofere, dok još ima vremena.
To je za mene najveći užas. Svako malo, ne prođe dan bez fraze "Lokaql za izdavanje". Uobičajena slika: nada, borba, promene delatnosti, rasprodaja "zbog zatvaranja" i na kraju "izdaje se"...HM

0 Коментари