U OŠ "Branko Pešić" 18.oktobra 2013.godine obeležena je 200.godišnjica rođenja velikog pesnika, vladike i vladara Petra Drugo Petrović Njegoša.

U prigodnom programu, koji je pripremila nastavnica srpskog jezika Tatjana Radivojević, koji su izveli učenici MŠ"Mokranjac" Radomir Laketić i Miroslav Tanović, i OŠ"Branko Pešić" Fatljume Redžepi i  Marija Matić, odata je počast jednom od najvećih umova i pesnika našeg naroda, velikom Njegošu.
Pored podsećanja na njegova nezaboravna dela, koja su utkana u predanje ovog naroda i neba, "Gorskog vijenca", "Lažnog cara Šćepana Malog", "Luče mikrokozma", učenici, roditelji, kolektiv škole i gosti ove jedinstvene priredbe mogli su čuti svedočanstva iz života velikana, misli i opservacije velikih pisaca i stvaralaca o Njegošu i sačuvane fragmente
ljubavne poezije, koji ga iznova dovode u žižu, dodajući novu sveću u blistavi kandelabr.
Jedinstveno veče u "Pešiću", kojeg se ne bi postideli ni akademski stvaraoci, krunisano je specijalnim zahvalnicama koje su za svoje izvođenje dobili daroviti učenici učesnici programa, kao i autorka Tatjana Radivojević od direktora škole Nenada Ćirića.
"Trudiću se i obećavam da će ovakvih večeri u "Pešiću" ubuduće biti povodom svakog važnijeg jubileja"- izjavila je za Zemun info gospođa Radivojević.

0 Коментари