Srpski filantropski forum i Udruženje „Evo ruka“ u subotu 05. oktobra 2013. u 10 časova  obeležavaju prvi nacionalni Dan davanja volonterskom akcijom na mestu budućeg inkluzivnog centra“ Mesto susreta“ (Partizanskih učitelja 1) u Zemun polju.
Ovoj manifestaciji prethodilo je prikupljanje sredstava  za osnivanje/početak rada lokalnog inkluzivnog centra koji će deci sa intelektualnim teškoćama, kao i njihovim vršnjacima  i čitavoj zajednici ponuditi kreativne, rekreativne i edukativne sadržaje.
Akcija je pokrenuta među članicama filantropskog foruma, kao  i šire među kompanijama i građanima i tokom nekoliko meseci prikupljeno je robe i novca u iznosu preko 700.000 dinara za renoviranje objekta budućeg inkluzivnog centra.  Do sada su podršku ovoj korisnoj inicijativi udruženja “Evo ruka” pružili Delta Fondacija, Exing B&P, Metro d.o.o, Telekom Srbija, Henkel, Trag Fondacija i drugi.
Inicijativa za prvi nacionalni Dan davanja je pokrenuta od strane Srpskog filantropskog foruma,  sa ciljem  promocije i podsticanja razvoja filantropije i davanja za opšte dobro. Dan davanja je zamišljen kao godišnji nacionalni događaj u okviru koga bi se pružala podrška odabranim inicijativama za opšte dobro, te je ovogodišnji fokus podrška Udruženju „Evo ruka“ za pokretanje ove preko potrebne usluge.
Organizatori ove inicijative su Srpski filantropski forum, neformalna platforma koja okuplja 120 kompanija, fondacija , vladinih institucija i organizacija civilnog društva sa ciljem promocije i razvoja filantropije u Srbiji i Udruženje „Evo ruka“ koje okuplja oko 50 porodica koje imaju decu sa intelektualnim teškoćama i sprovodi različite aktivnosti usmerene ka poboljšanju kvaliteta života svojih korisnika.

0 Коментари