Otvorim ovaj svoj blog i konačno se prijatno iznenadim. Čita se kao da ne preskačem događaje, zaključujem da se rado vraćate nekim temama, možda se glas o tome da je neko bio na događaju koji vas interesuje, a koji niko, sem Zemun infa ili Beležaka ... nije zabeležio, širi. Mogu samo da nagađam, ali me statistika poseta uvek iznova vraća ovom poslu i obavezuje.

Novembar je, kao da počinje zima. U svakom s na najboljem je putu. Zima, a s njom i pretpraznična atmosfera je na pragu. Kuca nam u okna kroz koja je setno, zatvoreni u domove, naziremo. Skoro pa bajka. Da nije, složićete se, stvarnosti.
Šta se to događa u Zemunu ovih dana?
Sajam meda traje do nedelje. A na njemu izlagači, svi do jednog sa Stare planine, Homolja i šire, ovenčani medaljama sajmova. Pored meda, nudi se i aronija, i raznorazni lekoviti dodaci. Posebno atraktivni protiv anemije: seme koprive u prirodnom medu, za štitnu žlezdu, zeleni oraščići u medu, polen, mleč i čista perga-to će mu biti, kako objašnjavaju medari-polen iz košnice. Ove tegle s dodacima teže pola kilograma i koštaju u proseku 500 dinara.
Proizvođači meda, naravno, prave i raznorazne kapi od propolisa za jačanje imuniteta, kreme na bazi pčelinjih proizvoda, prirodni vosak, kao i medenjake.
Pomalo je tužno da su ove godine, pretpostavljam zbog cene tezgi, zauzeli zid "Maksija". Valjda će, uprkos besparici, uz neviđenu ljubaznost, nadoknaditi troškove.
Pored medara, naš grad je ukrasio i jedan mali Kristijan. Prangija u gitaru, ali zarađuje na šarm.
Od 1.novembra smo postali bogatiji za jednu sportsku, a siromašniji za ekonomsku školu. "Dr Kosta Cukić", privatna ekonomska škola u priozemlju PKC "Pinki", iselila se iz ovog prostora, a u skoro 800 kvadrata uselila Stonoteniska akademija Kocić. Ovenčana u poseldnje godine svim državnim odličjima i šampionskim medaljama, STAK se raširila na 13 stolova, od kojih se za osam rekreiraju svi uzrasti, a na pet vežbaju tri puta
nedeljno budući šampioni i profesionalci. Manjkaju samo devojčice. Tako je Zemun dobio još jedno "sportsko" mesto (nauštrb obrazovanja), i postao stonoteniska Meka uz Banjicu i "11.april".
I, ništa se ne događa. Čekamo zimu. Ućutani, zabavljeni svojim jadima.
Biće bolje.

0 Коментари